ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Φαγητό για το σχολείο και το γραφείο» από την ομάδα του Γαστρονόμου

Το νέο βιβλίο του Γαστρονόμου έρχεται με 53 συνταγές και δεκάδες νόστιμες ιδέες για γονείς και παιδιά, αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

17.09.2020| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης, Γιώργος Δρακόπουλος
«Φαγητό για το σχολείο και το γραφείο» από την ομάδα του Γαστρονόμου

Το νέο βιβλίο του Γαστρονόμου έρχεται με 53 συνταγές και δεκάδες νόστιμες ιδέες για γονείς και παιδιά, αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Αν αφαιρέσουμε το οκτάωρο του ύπνου, μένουν 16 ώρες. Από αυτές πάνω από τις μισές τις περνάμε μακριά από το σπίτι, μέσα σε γραφεία, σχολικές αίθουσες, αμφιθέατρα κ.ά. Για αυτές τις ώρες ετοιμάσαμε αυτό το βιβλίο και για αυτές σκοπεύουμε να σας δώσουμε λύσεις και ιδέες για υγιεινά, θρεπτικά και λαχταριστά γεύματα.

Ετοιμάσαμε γλυκά και αλμυρά σνακ για τα πρωινά αλλά και τις ώρες που χρειαζόμαστε ενέργεια. Από τυρένια κριτσίνια και σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης μέχρι μυρωδάτα μουστοκούλουρα, θρεπτικές μπάρες και σπιτικό άλειμμα σοκολάτας. 

Χορταστικά σάντουιτς που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα «ζαμπόν – τυρί» και μπορούν θαυμάσια να αντικαταστήσουν ένα γεύμα. Ευφάνταστα σαλατογεύματα που συνδυάζουν λαχανικά με πρωτεΐνες και συμπεριλαμβάνουν όσπρια αλλά και ζυμαρικά.

Μαγειρεμένα φαγητά, ιδανικά για να μπουν σε μπολ, προσεκτικά επιμελημένα από τους σεφ του Γαστρονόμου, ώστε να τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, να αντέχουν στις μεταφορές, να μην έχουν έντονες μυρωδιές και να ακολουθούν τους κανόνες του τρώγειν εκτός σπιτιού. Λαζάνια, γιαχνί, όρυζα, ακόμα και κεφτεδάκια χωρίς σκόρδο ετοιμάσαμε, ειδικά για το γραφείο. 

 Αν και δυνητικά μπορούμε να μεταφέρουμε στο σχολείο και στο γραφείο την πλειονότητα των φαγητών που μαγειρεύουμε στο σπίτι, υπάρχουν κανόνες και συμβουλές ώστε να απολαμβάνουμε στο έπακρο τα γεύματα μας χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας και να δυσκολεύουμε τον εαυτό μας και τους καταγράφουμε όλους στο νέο βιβλίο.

«Φαγητό για το σχολείο και το γραφείο». Το νέο βιβλίο του Γαστρονόμου αυτήν την Κυριακή με την Καθημερινή.

 

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών