ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βραδιά μπέργκερ & μπύρας

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τραπέζι και καθένας φτιάχνει τη δική του σύνθεση. Προϋπόθεση, μια αφιλτράριστη μπύρα ΑΛΦΑ Weiss για συνοδεία!

01.09.2020| Updated: 26.05.2022
Βραδιά μπέργκερ & μπύρας

Powered by ΑΛΦΑ

“Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη μανία για το μπέργκερ! Ψωμί με μπιφτέκι τρως στο τέλος της ημέρας” θα πει συνήθως η Εύα όταν οι φίλοι της παρέας ρίξουν την ιδέα για μπέργκερ στο τραπέζι. Τις περισσότερες φορές, συμφωνώ και επαυξάνω. Πού θα βρεις, άλλωστε, χειροποίητο αφράτο ψωμάκι, φίνες σάλτσες για γαρνίρισμα και όχι μαγιονέζες και άλλες αγνώστου προελεύσεως σάλτσες; Με κίνδυνο να ακουστώ γραφική, θα πω στο σπίτι! Οι βραδιές μπέργκερ είναι από τις αγαπημένες μου. Ιδού τα μυστικά για ένα επιτυχημένο κάλεσμα!

Οι μπύρες

Η θολή, σταρένια μπύρα AΛΦΑ Weiss θα ταιριάξει ιδανικά με τα μπέργκερ μας. Έχει έντονα αρωματικό χαρακτήρα, ήπια πικράδα και γεμάτο σώμα. Ό,τι πρέπει δηλαδή!

Το μπιφτέκι

Ζητάω από τον κρεοπώλη ένα μετρίως λιπαρό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος, όπως η ελιά. Η λιπαρότητα θα βοηθήσει το μπιφτέκι να παραμείνει ζουμερό. Για επιπλέον υγρασία θα προσθέσω και πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακάτεμα και βουρ στο ψυγείο για να ξεκουραστεί, πριν το πλάσιμο. Όταν περάσει η ώρα, θα πλάσω μπιφτέκια πάχους 1,5-2 εκ. και θα προσέξω να είναι όλα σε ίδιο μέγεθος για να έχουν κοινό χρόνο ψησίματος.

Αν στην παρέα υπάρχουν χορτοφάγοι, θα ψήσω στο φούρνο φαλάφελ!

Το ψωμάκι

Αν δεν έχουμε διάθεση να φουρνίσουμε τα δικά μας ψωμάκια (μπελαλίδικα, αλλά πεντανόστιμα και μετά μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη) παραγγέλνουμε σε καλούς φούρνους μπριοσένια ψωμάκια που έχουν περισσότερη γεύση και καλύτερη υφή από εκείνα του εμπορίου.

Τα επιπλέον υλικά

Θα τα βάλετε στο τραπέζι σε μπολάκια με κουταλάκι ή πιαστράκι ώστε να φτιάξει ο καθένας το ολόδικό του μπέργκερ όπως το ονειρεύεται. Μερικές ιδέες:

–        Φέτες τυρί, τσένταρ ή μοτσαρέλα ή κασέρι

–        Κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

–        Ντομάτες, κομμένες σε φέτες

–        Αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεφτές φέτες

–        Μαρούλι ή σαλάτα, ολόκληρα φύλλα, καλά πλυμένα και στεγνωμένα

–        Μπέικον, ψημένο στο λίπος του, στο τηγάνι

Οι σάλτσες

Μπάρμπεκιου σος, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα είναι τα απαραίτητα. Από εκεί και πέρα δοκιμάστε να προσφέρετε επιλογές όπως φρέσκο γιαούρτι με μυρωδικά, σπιτικό γκουακαμόλε ή sweet chilli sauce.

Το σερβίρισμα

Όταν καταφθάσουν οι καλεσμένοι τα μπιφτέκια θα πρέπει να είναι ζεστά ώστε να μην μειωθεί η απόλαυση ούτε στο ελάχιστο.

Η ώρα της δοκιμής

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το τραπέζι με τις σάλτσες, τα ψωμάκια και τα υλικά.

Σερβίρετε στους καλεσμένους ΑΛΦΑ Weiss με το ποτήρι σε κλίση 45° και σε απόσταση 5-7 εκατοστά μακριά από το μπουκάλι. Αφού γεμίσετε το 1/2 του ποτηριού, γυρίστε το σε κατακόρυφη θέση και συνεχίστε μέχρι να φτάσει η μπύρα στα 3/4 του ποτηριού. Είναι απαραίτητη η καλή μπύρα σε ένα καλό σπιτικό φαγοπότι. Αφού τσουγκρίσετε και πιείτε την πρώτη γουλιά για να νιώσετε την επίγευση της μαγιάς, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το τραπέζι με τα υλικά και να βιώσετε την… απογείωση της απόλαυσης!

Η μαγειρική είναι εύκολη, αλλά η οργάνωση απαιτεί μαεστρία. Το χαμόγελο της παρέας στο τέλος της βραδιάς, θα σας ανταμείψει! Καλή απόλαυση!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών