ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα στο Σούνιο

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το κοινό βίωσε την εμπειρία μιας γαστρονομικής σύμπραξης που συνδύασε γεύσεις Βορρά και Νότου μέσα από τις δημιουργίες διακεκριμένων Ρώσων και Ελλήνων σεφ.

29.11.2018| Updated: 25.06.2021
Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα στο Σούνιο

Στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort φιλοξένησε τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα, που πραγματοποιήθηκε 22 – 24 Οκτωβρίου από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας και Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το κοινό βίωσε την εμπειρία μιας γαστρονομικής σύμπραξης που συνδύασε γεύσεις Βορρά και Νότου μέσα από τις δημιουργίες διακεκριμένων Ρώσων και Ελλήνων σεφ. Ακόμα, οργανώθηκαν γαστρονομικά δείπνα αλλά και το συνέδριο Culinary summit «Ρωσία-Αθήνα» στο οποίο οι σεφ Σάκης Τζανέτος, executive chef του Cape Sounio από την Ελλάδα, και ο σεφ Andrey Matiukha από την Ρωσία, μαγείρεψαν από ένα κυρίως πιάτο της τοπικής κουζίνας της χώρας του άλλου. Η όλη διαδικασία ήταν διαδραστική με τον κεντρικό παρουσιαστή να τους ρωτά για το πιάτο της χώρας τους, τις τάσεις και τις γαστρονομικές καινοτομίες της κουζίνας που υπηρετούν, καθώς και τις εμπειρίες τους. Μια 5μελής επιτροπή από δύο Ρώσους και δύο Έλληνες ειδικούς στη γαστρονομία και έναν εθελοντή από το κοινό δοκίμασαν τα πιάτα αποτιμώντας τα με ενθουσιασμό.

Ολοκληρώνοντας, όλοι οι συμμετέχοντες γεύτηκαν και χειροκρότησαν τις δύο συνταγές. «Η υψηλή γαστρονομία είναι ειδικός πυλώνας της φιλοξενίας μας», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, συνεχίζοντας πως «στα σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας της, η Grecotel μαθαίνει τις εθνικές κουζίνες των πελατών της επιζητώντας τον συνεχή εμπλουτισμό και ανανέωση του γαστρονομικού προϊόντος της για να προσφέρει μοναδική εμπειρία διαμονής στο διεθνές πελατολόγιο της».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών