ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ροζ είναι η νέα λευκή σοκολάτα

Το 4 ο είδος σοκολάτας παρουσιάζεται στην Ελλάδα από την Callebaut

07.11.2018| Updated: 25.06.2021
Η ροζ είναι η νέα λευκή σοκολάτα

Το 4ο είδος σοκολάτας παρουσιάζεται στην Ελλάδα από την Callebaut

Μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή, έκανε την εμφάνισή της και η ροζ σοκολάτα. Η Ruby RB1 είναι η σοκολατένια ανακάλυψη των τελευταίων 80 χρόνων. Χαρακτηρίζεται ως το 4ο είδος σοκολάτας. Έχει λαμπερό χρώμα και φρέσκια, γλυκόξινη γεύση με έντονα φρουτώδη αίσθηση, πολύ φίνα, που δεν λιγώνει. Δεν περιέχει προσθήκη γλυκαντικών ή χρωστικών ουσιών κι είναι το φυσικό αποτέλεσμα προσεκτικής συλλογής και εξειδικευμένης επεξεργασίας των κόκκων Ruby.

Πως όμως ανακαλύφθηκε η RB1;
Ογδόντα χρόνια μετά την εισαγωγή της λευκής σοκολάτας, η Ruby αποτελεί μια ανακάλυψη – αποτέλεσμα της δεκαετούς δουλειάς των παγκοσμίων κέντρων Έρευνας και Ανάπτυξης της σοκολατοποιίας Barry Callebaut που βρίσκονται στο Βέλγιο και στη Γαλλία και του Jacobs University με έδρα τη Βρέμη της Γερμανίας. Χρειάστηκαν περισσότερα από 175 χρόνια εμπειρίας στην εξεύρεση προμηθειών και στις διαδικασίες παραγωγής, ώστε να αναγνωριστούν οι κόκκοι Ruby αλλά και ο καλύτερος τρόπος επεξεργασίας τους κατά τη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας. Οι κόκκοι ruby ευδοκιμούν σε χώρες που παράγουν κακάο, όπως η Βραζιλία, το Εκουαδόρ και η Ακτή Ελεφαντοστού. Η φυσική τους προέλευση, η ασυνήθιστη γεύση και το μοναδικό τους χρώμα, είναι τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν ως «ruby beans».

Τη βραδιά της παρουσίασης στα ζαχαροπλαστεία Fresh
Τη δοκιμάσαμε σκέτη, αλλά και σε ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων, εντυπωσιακές γλυκές και αλμυρές δημιουργίες και pairings με ροζέ Σαμπάνια και κόκκινο Μοσχάτο. Με έμπνευση από το χρώμα και τη φρουτώδη γεύση της, ο executive pastry chef Νεκτάριος Βουρίκης και ο chef του FRESH Μιχάλης Μερζένης σε συνεργασία με τον Krsto Radovic, ambassador chef της Callebaut, ετοίμασαν ένα μενού υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας στους καλεσμένους ιδιαίτερες γευστικές απολαύσεις, ενώ το pairing του menu με το κρασί ανέλαβε ο Γιώργος Φλούδας από την Trinity Wines. Από τους πιο αξιόλογους συνδυασμούς της βραδιάς ήταν το παγωτό γκοργκοντζόλας με σοκολάτα ruby στρατσιατέλα, το μασκαρπόνε με βασιλικό και πραλίνα ruby σοκολάτας, αλλά και η τρούφα ruby σοκολάτας με κατσικίσιο τυρί και κουλί pina colada.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών