ΕΞΟΔΟΣ

(Σχεδόν) μόνοι στην πόλη

Βουτιές σε πισίνες, εστιατόρια με δροσιά και μπαρ με θέα και εξωτική διάθεση που θα μείνουν ανοιχτά τις περισσότερες ημέρες του Αυγούστου.

25.08.2017| Updated: 15.02.2024
(Σχεδόν) μόνοι στην πόλη

Βουτιές σε πισίνες, εστιατόρια με δροσιά και μπαρ με θέα και εξωτική διάθεση που θα μείνουν ανοιχτά τις περισσότερες ημέρες του Αυγούστου.

Ο μήνας προσφέρει μια μοναδική συνθήκη: να ζήσετε την πρωτεύουσα μαζί με τη μειοψηφία του πληθυσμού της (και αρκετούς επισκέπτες), όπερ σημαίνει όχι ουρές, όχι μποτιλιάρισμα, όχι κορναρίσματα, θέσεις στάθμευσης και συντομότερες διαδρομές. Χαρείτε την εγγύτητα της Αθήνας στη θάλασσα, κινηθείτε άνετα στο κέντρο, οδηγήστε έως την –κατά τι– πιο δροσερή Κηφισιά. Τα μαγαζιά του αφιερώματος θα μείνουν ανοιχτά όλο τον Αύγουστο, εκτός αν σημειώνεται διαφορετικά. Πολλοί αποφασίζουν τελευταία στιγμή να κλείσουν για 2-3 μέρες, οπότε καλό είναι να τηλεφωνήσετε, όπως και να ‘χει.

Κολύμπι, φαγητό και ποτό σε ξενοδοχεία

Στο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη (Τ/210-89.11.100) κολυμπήστε στις δύο εξωτερικές πισίνες – η μία με θαλασσινό νερό. Είσοδος 35 € τις καθημερινές και 50 € τα Σαββατοκύριακα. Το εστιατόριο Mythos by Divani με θέα στον Αργοσαρωνικό προσφέρεται για μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές και έμφαση στα θαλασσινά, όπως νουντλς ρυζιού με καβούρι, λεμονάτη μαγιονέζα και κόλιανδρο, σφυρίδα σχάρας ή dumplings.

Στο κέντρο, στο Electra Metropolis (Μητροπόλεως 15, Σύνταγμα, Τ/214-10.06.200) η χρήση της πισίνας επιτρέπεται μόνο στους ενοίκους, ωστόσο από τον δέκατο όροφο θα χαρείτε την πανοραμική θέα και την Ακρόπολη από τόσο κοντά, σαν να την αγγίζετε. Μεσογειακή κουζίνα με ελληνικά στοιχεία και πολύ νόστιμα γλυκά. Στο μπαρ δοκιμάστε κάποιο από τα signature κοκτέιλ.

Για δείπνο ή ποτό με θέα μπορείτε να ανεβείτε και στη δημοφιλή ταράτσα του boutique ξενοδοχείου The Zillers (Μητροπόλεως 54, Σύνταγμα, Τ/210-32.22.277). Το μενού έχει επιμεληθεί η Κωνσταντίνα Φάκλαρη και τα ποτά η ομάδα του Γιάννη Σαμαρά.

Αν έχετε όρεξη για βραδινό μπάνιο, το ξενοδοχείο Hilton (λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, Τ/210-72.81.000) ανοίγει πλέον την πισίνα του για όλους κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 21.00- 01.00, με είσοδο 10 €.

Θερινές προβολές με ποπ κορν

Περάστε τα βράδια σας σε ένα από τα παραδεισένια θερινά σινεμά της Αθήνας, το Σινέ Παρί στην Πλάκα, το Σινέ Θησείο, την Αίγλη στο Ζάππειο, τη Λάουρα ή το Παλλάς στο Παγκράτι, το Βοξ στα Εξάρχεια και πόσα άλλα. Η επιλογή της ταινίας δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, άλλωστε είναι μόνο η αφορμή για μια έξοδο με πασατέμπο, ποπ κορν, μπίρα και λίγη τέχνη με μεγάλη αξία και φτηνό εισιτήριο.

(Φωτογραφία Διονύσης Κουρής)

Κοκτέιλ για το θέρος

Το Mary Pickford έκανε θόρυβο όταν άνοιξε στον τρίτο όροφο του Varoulko Seaside (Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, Τ/210-41.23.308). Θα πιείτε πρωτότυπα και κυρίως καλοφτιαγμένα ποτά (ακόμα και σε ώρες αιχμής, το μπαρ αντεπεξέρχεται) από τη βραβευμένη ομάδα του Baba Au Rum, θα τσιμπολογήσετε θαλασσινούς μεζέδες και θα νιώσετε πως είστε σε υπερωκεάνιο που πλέει. Σε αυτό το σπουδαίο ανοιχτό μπαρ με θέα την ακτογραμμή των νοτίων αξίζει να επιδοθείτε σε μοναδικό foodpairing με τα κοκτέιλ.

Στην πλατεία Αυδή, στο κέντρο της Αθήνας, ο Μπλε Παπαγάλος (Λεωνίδου 31, Κεραμεικός, Τ/211-01.21.099) με τις άνετες φερ φορζέ καρέκλες κάτω από τα δέντρα προτείνεται για ήσυχα βράδια με φίλους και κουβεντολόι στη δροσιά. Θα μείνει κλειστός μόνο ένα 4ήμερο, 12-16 Αυγούστου. Ακόμα περισσότερη δροσιά θα βρείτε στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στο Holy Garden, από την ομάδα του γλυφαδιώτικου Holy Spirit (Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι, Τ/210-72.42.979). Κοκτέιλ εξωτικά, με πολλά φρέσκα φρούτα και λίγο tiki διάθεση, με την υπογραφή του ταλαντούχου Xavier Μισαηλίδη.

Το Canal Cafe στο ΚΠΙΣΝ.

Για καφέ, πρωινό και brunch

Στα νότια, το πιο πολυφωτογραφημένο brunch στα κοινωνικά δίκτυα είναι αυτό στο Rey Pablo (Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα, Τ/210-89.92.068, με αυγά, burger, pancakes και λοιπά γλυκά αμερικανικού τύπου. Το Canal Café (Λεωφ. Συγγρού 356, ΚΠΙΣΝ, Τ/213-04.36.464) με τα χρωματιστά τραπέζια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σερβίρει μια φρέσκια εκδοχή της μοντέρνας κουζίνας όλη τη μέρα, με την επιμέλεια του Ανδρέα Λαγού σε συνεργασία με το It. Μεταξύ άλλων, εκλεκτός καφές και superfoods, μπρουσκέτες με προσούτο Ευρυτανίας, κατσικίσιο τυρί και σύκα στο πιο ανθρώπινο πάρκο της χώρας. Βρεθείτε αυτόματα στην εξοχή μπαίνοντας στο κομψοτέχνημα που σχεδίασε ο Στέλιος Κόης, το καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Τ/210-72.28.321), που αποδεικνύεται ιδανικό για τις πιο ζεστές μέρες για καφέ και νόστιμα σνακ. Στην Κηφισιά, στην αυλή του Βάρσου (Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, Τ/210-80.12.472) κάτω από τα δέντρα, πιείτε ελληνικό καφέ και φάτε ρυζόγαλο ή κρέμα. Το γνωστό ζαχαροπλαστείο δεν κλείνει ποτέ, είναι ανοιχτό 365 μέρες τον χρόνο.

(Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη)

Φαγητό στη δροσιά

Ο κήπος του πολυσυλλεκτικού Balthazar (Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, Τ/210-64.41.215) είναι η όαση των Αμπελοκήπων. Φαγητό από τον Χριστόφορο Πέσκια, ο οποίος μαγειρικά είναι σε φόρμα (κλειστά μόνο για 3 ημέρες, 14-16/8). Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής ο Fabrizio Buliani ξανασυστήνει στο Mama Fuga (Κόκαλη 1, Αμπελόκηποι, Τ/210-72.42.979) τη δική του κουζίνα, με απλούς συνδυασμούς και έξτρα νοστιμιά από ελαιόλαδο, αλάτι και τα φρέσκα της εποχής. Αν επιμένετε ελληνικά, στην αυλή του Άμα Λάχει (Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, Τ/210-38.45.978) θα σας περιποιηθούν σβέλτα. Πολλοί μεζέδες και χώρος για μεγάλες παρέες. Στο Στέκι του Ηλία στο Θησείο (Επταχάκου 5, Θησείο, Τ/210-34.58.052) θα πάτε για το τρίπτυχο παϊδάκι-σαλάτα- πατάτες και παγωμένη μπίρα κάτω από την κληματαριά. Στο Μικρολίμανο, στο Varoulko Seaside (Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, T/210-52.28.400) οι σεφ Λαζάρου και Παροίκος θα σας περιποιηθούν το μεσημέρι με θαλασσινούς μεζέδες για ούζο, σε προνομιακή τιμή και μπροστά στη θάλασσα. Το βράδυ το όλον γίνεται πιο αμπιγέ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών