ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τελευταίο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Με τίτλο «Άρωμα βανίλιας, γεύση σοκολάτας» και 68 απίθανες συνταγές μοιρασμένες σε δύο τόμους, είναι μια προσφορά που δεν πρέπει να χάσετε!

30.10.2019| Updated: 25.06.2021
Το τελευταίο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Με τίτλο «Άρωμα βανίλιας, γεύση σοκολάτας» και 68 απίθανες συνταγές μοιρασμένες σε δύο τόμους, είναι μια προσφορά που δεν πρέπει να χάσετε!

Αφορμή γι’ αυτό το βιβλίο υπήρξε ένα ταξίδι του Στέλιου Παρλιάρου στη Μαδαγασκάρη, έναν τόπο μαγικό και εύφορο, στον οποίο καλλιεργούνται εκατοντάδες μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα και αρωματικά φυτά. Ανάμεσα σε αυτά η βανίλια και το κακαόδεντρο.

Ταξίδεψε από την πρωτεύουσα μέχρι το αποικιακό θέρετρο Ντιέγκο Σουάρεζ στο Βορρά και από τις ανατολικές ακτές μέχρι το παραδεισένιο νησί Νόζι Μπε στα δυτικά, ακολουθώντας τους δρόμους της βανίλιας και της σοκολάτας. 

Φιλοξενήθηκε σε φυτείες, παρακολούθησε τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας και για δύο εβδομάδες έγινε αγρότης και ρεπόρτερ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο πήρε πάλι ο ζαχαροπλάστης Παρλιάρος. Οι εικόνες του ταξιδιού μετουσιώθηκαν σε συνταγές και γεύσεις. Ο ίδιος δηλώνει: «Τόσο μαγική ήταν αυτή η εμπειρία που δεν θα μπορούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Σαν ατμός που έψαχνε διέξοδο έγινε η γενεσιουργός ιδέα για αυτό το βιβλίο το οποίο θεωρώ το πιο προσωπικό από όλα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα.» 68 συνταγές περιλαμβάνουν οι δύο τόμοι του βιβλίου. Σε καθεμία από αυτές πρωταγωνιστεί η Μαδαγασκάρη και τα τόσο πολύτιμα αγαθά που μάς χαρίζει η εύφορη γη της…

Ο Α΄ τόμος του βιβλίου κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή» και O Β΄ τόμος στις 17 Νοεμβρίου. 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών