ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βουνίσια βότανα Corphes

Δοκιμάσαμε τις Corphes στο μικρό συσκευαστήριό τους.

15.05.2018| Updated: 22.01.2022
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Βουνίσια βότανα Corphes

Με μια τσιμπίδα από μπαμπού ο Βαλάντης ρίχνει μερικά αποξηραμένα φύλλα σε καυτό νερό. Σε λίγα λεπτά το ποτήρι αναδίδει αρώματα φρεσκοκομμένης λουίζας. Δοκιμάζουμε τις Corphes στο μικρό συσκευαστήριό τους. Πρόκειται για μια νέα σειρά από ελληνικά βότανα και μυρωδικά που καλλιεργούνται βιοδυναμικά σε μεγάλο υψόμετρο (μέχρι 1.430 μ.) στα Καμβούνια όρη, στα Αντιχάσια όρη και κοντά στη Δεσκάτη του νομού Τρικάλων. Πίσω από το brand είναι οι Αστέριος Γκανάς και Χρυσοβαλάντης Κόγιος από τη Λάρισα. Όλα τα χωράφια που καλλιεργούν είχαν μείνει χέρσα για περισσότερο από 30 χρόνια. Τσάι σιδερίτης, μέντα πιπερίτα, φλισκούνι, χαμομήλι, φασκόμηλο, άγρια μέντα pulegium, λουίζα, μελισσόχορτo, δεντρολίβανο, εστραγκόν, μαντζουράνα, ρίγανη και θυμάρι είναι τα είδη που αποτελούν τις Corphes. Αποξηραίνονται φυσικά και συσκευάζονται σε ειδικά σακουλάκια, από τα οποία αφαιρείται το οξυγόνο για να διατηρούνται αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των βοτάνων. Εκτός από τα μονοποικιλιακά, έχουν και μείξεις βοτάνων με συγκεκριμένες ευεργετικές ιδιότητες. Κάθε συσκευασία φέρει στο πλάι το χρώμα που έχει το λουλούδι κάθε βοτάνου την περίοδο της ανθοφορίας του, ενώ υπάρχει κι ένα ειδικό «τσιμπιδάκι» για να πιάνετε τα ολόκληρα φύλλα. Τα προϊόντα της σειράς κάνουν ντεμπούτο στα ράφια τις τελευταίες εβδομάδες και για την ώρα μπορείτε να τα βρείτε στη Λάρισα στα Bod, Wisedog και Κλίμαξ, όπως και σε δύο καταστήματα στο Πήλιο, το Myrro Herbs στην Πορταριά και το wine bar Ανάποδο Πλατάνι στην Τσαγκαράδα.


Για πληροφορίες: Σεφέρη 129, Λάρισα, τηλ. 2410-256.026, www.corphes.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών