ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

80 Χρόνια και του πουλιού το γάλα!

Διαφημιστική παρουσίαση

30.09.2019| Updated: 25.06.2021
80 Χρόνια και του πουλιού το γάλα!

Για τους αγαπημένους μας και τους καλεσμένους μας στο κυριακάτικο τραπέζι, θέλουμε πάντα το καλύτερο. Ζητάμε τα εκλεκτότερα, ποιοτικότερα αγαθά από την Ελλάδα και τον κόσμο, τα πιο φρέσκα και τα πιο νόστιμα. Αυτά ακριβώς τα προϊόντα βρίσκουμε στα ΑΒ, πάντα στην καλύτερη ποιότητα και μέσα από μια μεγάλη ποικιλία για να διαλέξουμε αυτό που ταιριάζει στο δικό μας τραπέζι.

Γιορτάζοντας τα 80 χρόνια τους, τα ΑΒ επέλεξαν αποκλειστικά για εμάς επετειακά προϊόντα που μας προτείνουν να τα δοκιμάσουμε. Ξεχωριστά προϊόντα δημιουργημένα με τέχνη και μεράκι, αποκλειστικά για την επέτειο των 80 χρόνων των ΑΒ, που θα βρούμε, σε περιορισμένες ποσότητες και σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ. Προϊόντα μοναδικά σε γεύση και γαστρονομική ποιότητα, καμωμένα με παραδοσιακές τεχνικές που αντέχουν στο χρόνο, με τα πιο ιδιαίτερα και ποιοτικότερα υλικά, από ιστορικούς οίκους, επιλεγμένες φάρμες και μερακλήδες παραγωγούς.

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τα αλλαντικά της οικογένειας Renzini, από την Ιταλία, που εξασφάλισαν αποκλειστικά για εμάς τα ΑΒ. Η οικογένεια Ranzini παρασκευάζει κορυφαία προϊόντα με τεχνικές και μυστικά 800 ετών που πέρασαν αναλλοίωτα από γενιά σε γενιά, ιδανικά για κάθε ξεχωριστή περίσταση που οι στιγμές ζητούν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Από ένα πλατό εκλεκτών αλλαντικών δεν θα μπορούσε να λείπει η Μορταδέλα Αγριογούρουνου Oltre, με άγρια τρούφα, μια σπάνια λιχουδιά που παράγεται στο χέρι με την τεχνογνωσία της οικογένειας Ranzini. Παρασκευάζεται αποκλειστικά με συνδυασμό άπαχου κρέατος από αγριογούρουνο και επιλεγμένου χοιρινού, σε απόλυτα θαυμαστή ισορροπία. Η λεπτή αυτή νοστιμιά απογειώνεται με το μοναδικό άρωμα της άγριας θερινής τρούφας και διαλεχτών μυρωδικών της Ιταλίας και σιγοψήνεται για πάνω από 18 ώρες για να αποδώσει το μέγιστο της νοστιμιάς της.

Μία ακόμη μοναδική γευστική εμπειρία αποτελεί και άλλο ένα εκλεκτό προϊόν που μας εξασφάλισαν τα ΑΒ. Είναι η Tacquolina πορκέτα ψητής γαλοπούλας, της ίδιας οικογένειας αλλαντοποιών, που φτιάχνεται από 100% κρέας γαλοπούλας. Τη γεύση της απογειώνουν με αρτύματα και μυρωδικά όπως το σκόρδο, ο μάραθος, το κρασί και το δεντρολίβανο. Το υπομονετικό, πολύωρο, σιγανό ψήσιμο βοηθά να απορροφηθούν αρμονικά και ισορροπημένα όλα τα υλικά, δίνοντας στο ψαχνό πρωτόγνωρα τρυφερή υφή και μαζί γεύση ανάλαφρη, με απολαυστικά και χαρακτηριστικά αρώματα πορκέτας.

Μια γιορτή δεν μπορεί παρά να συμπληρωθεί με ξεχωριστές ποικιλίες οίνων. Αποκλειστικά για την επέτειο των 80 χρόνων ΑΒ δημιουργήθηκαν δύο υπέροχοι οίνοι με την ονομασία 1939, που αποτελεί και την ημερομηνία έναρξης αυτής της γαστρονομικής πορείας. Οίνοι φτιαγμένοι για να συνοδέψουν ιδανικά τις γαστρονομικές μας δημιουργίες, όπως ο Ερυθρός Ξηρός Ξινόμαυρο-Pinot Noir AB 1939. Παράγεται στην περιοχή της Σιάτιστας, προέρχεται από ορεινά αμπελοτόπια και συνδυάζει το ρωμαλέο βορειοελλαδίτικο Ξινόμαυρο με την ευγενέστερη γαλλική ποικιλία του Pinot Noir. Η οξύτητά του συνδυάζεται με πολυπλοκότητα και ευγένεια και είναι γεμάτο με αρώματα από δεντρολίβανο, γαριφαλοκάρφι, σύκο, ελιά και ντομάτα. Ιδανικό για πιάτα με αρνάκι, βοδινό Γουέλινγκτον, χοιρινό με μάραθο, λουκάνικα πουλερικών. Συνοδεύει εξαιρετικά τα πιάτα με σάλτσες και άγρια μανιτάρια καθώς και τον αστακό.

Για πιάτα ζυμαρικών με ελαφριές σάλτσες, συνταγές με κοτόπουλο ή ψάρι, παραδοσιακές πίτες με τυρί ή χορταρικά, καθώς και πιάτα με χοιρινό και πορτοκάλι, θα επιλέξουμε Λευκό Ξηρό ΑΒ 1939. Ένα κρασί που συνδυάζει τις ποικιλίες Malvasia και Viognier και το χαρακτηρίζουν αρώματα νυχτολούλουδου και νότες τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, όπως γκρέιπφρουτ και λάιμ. Όλα αυτά τα διαλεχτά προϊόντα θα γίνουν ο πρωταγωνιστής του κυριακάτικου τραπεζιού και θα χαρίσουν στιγμές χαράς και απόλαυσης στους αγαπημένους μας που θα μοιραστούμε μαζί τους υπέροχες, εκλεκτές γεύσεις.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών