ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Γιαουρτόκομμα: η ελληνική μπεσαμέλ

Μια πιο ελαφριά εκδοχή της μπεσαμέλ είναι το αυγογιαουρτόκομμα. Για ένα ταψί 20×30 εκ.: χτυπάμε 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό. …

23.07.2012| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Γιαουρτόκομμα: η ελληνική μπεσαμέλ

Μια πιο ελαφριά εκδοχή της μπεσαμέλ είναι το αυγογιαουρτόκομμα. Για ένα ταψί 20×30 εκ.: χτυπάμε 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 150γρ. τριμμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Αν το γιαούρτι είναι αρκετά όξινο, μπορούμε να ρίξουμε λίγη ζάχαρη.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών