ΕΞΟΔΟΣ

Η Γεροντοκόρη της οδού Ικτίνου και άλλα… νόστιμα

Πολύ μας άρεσε το Spinster, το all day café bar στην όμορφη μα ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια γειτονιά πίσω από το δημαρχείο. Η Γεροντοκόρη (αυτό …

20.01.2015| Updated: 25.06.2021
Η Γεροντοκόρη της οδού Ικτίνου και άλλα… νόστιμα

Πολύ μας άρεσε το Spinster, το all day café bar στην όμορφη μα ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια γειτονιά πίσω από το δημαρχείο. Η Γεροντοκόρη (αυτό σημαίνει στα Αγγλικά το όνομά του) έχει μια παλιομοδίτικη, ’50s γοητεία (υπέροχη η μαρμάρινη σκάλα). Μαζί με τα ποτά μας δοκιμάσαμε και μια πολύ πλούσια ποικιλία τυριών και αλλαντικών με αναπάντεχα στοιχεία, όπως διάφορα τσάτνεϊ, μπάμιες τουρσί κ.ά.

Ικτίνου 3, Ομόνοια, τηλ. 210-52.22.232


Μια διαφορετική καντίνα τριγυρνά τον τελευταίο καιρό στους δρόμους της Αθήνας. Το Food Truck, ένα σύγχρονο αυτοκινούμενο μαγειρείο με πιστοποίηση HACCP, σερβίρει καθημερινά και από διαφορετικό πόστο πιάτα όπως ποντιακούς γκεζλεμέδες, σούπα σελινόριζας με κάρι και ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα με κανέλα. Οδηγός και σεφ ο αστροφυσικός Γιώργος Γληνός.

Πληροφορίες στη σελίδα της καντίνας στο Facebook


Ενα πιάτο ζεστή σούπα και μία κούπα κρασί στα 5 ευρώ τις Δευτέρες στον Μάριο, ένα σχετικά νέο καφέ-μεζεδοπωλείο στα Ανω Πατήσια. Ο Κώστας και τα άλλα παιδιά στην κουζίνα ετοιμάζουν καθημερινά νόστιμους, κεφάτους μεζέδες, όπως μανιτάρια στιφάδο, μπριζολάκια με λαχανικά, «δική τους» γιαουρτλού και άλλα, πάντα σε πολύ καλές τιμές.

Ανθέων 2, τηλ. 210-25.82.983

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών