ΠΡΟΪOΝΤΑ

Zervobeakos Handmade Pottery: Δωρική, μανιάτικη ομορφιά

Φόρμες λιτές, δωρικές και μεγαλειώδεις. Μανιάτικες πέρα για πέρα, πλασμένες από τα χέρια του αγγειοπλάστη Αλέξανδρου Ζερβομπεάκου, στο Διρό στην Αρεόπολη, και ζωγραφισμένες στο χέρι με σχέδια παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα, μικρά θαύματα τέχνης.

23.03.2021| Updated: 25.06.2021
Zervobeakos Handmade Pottery: Δωρική, μανιάτικη ομορφιά

Φόρμες λιτές, δωρικές και μεγαλειώδεις. Μανιάτικες πέρα για πέρα, πλασμένες από τα χέρια του αγγειοπλάστη Αλέξανδρου Ζερβομπεάκου, στο Διρό στην Αρεόπολη, και ζωγραφισμένες στο χέρι με σχέδια παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα, μικρά θαύματα τέχνης. Με χώμα, νερό και φωτιά, τα τρία ουσιώδη στοιχεία της αγγειοπλαστικής, τα κεραμικά του εργαστηριού δεν είναι απλώς χρηστικά, είναι ολοζώντανα δείγματα μιας σοφής λειτουργικότητας.


Zervobeakos Handmade Pottery

Πιατέλες, πιάτα, μπολ, γαβάθες, τσουκάλια και γιουβέτσια μαγειρέματος, κούπες, κανάτες, κιούπια, κασπώ, δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Το ίδιο και με τα διακοσμητικά αντικείμενα, από γούρια και πήλινα καραβάκια, μέχρι βάζα, φαναράκια και λαμπάδες με κεραμικά στολίδια -έρχεται και Πάσχα, μην ξεχνάμε. Τα διακοσμητικά μοτίβα είναι εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση αλλά με τόσο φρέσκια και δροσερή ματιά που δεν ξέρεις αν αντικρίζεις κάτι πανάρχαιο ή μεταμοντέρνο. Οταν με το καλό ξεκινήσουμε πάλι τα ταξίδια μας, η Μάνη θα είναι πάντα στους πρώτους μας προορισμούς και μια επίσκεψη στο εργαστήρι του Αλέξανδρου θα φέρει σπίτι μας λίγη από τη μαγεία αυτού του τόπου.

Εργαστήρι Κεραμικής Ζερβομπεάκος, Διρός, Αρεόπολη, Μάνη Τ/ 27330-53121 Facebook.com/zervobeakos-handmade-pottery

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών