ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αντώνη, πού να φάμε στο Λονδίνο;

Ο ζαχαροπλάστης και συνεργάτης του Funky Gourmet, Αντώνης Σελέκος, ταξιδεύει στο Λονδίνο και μας προτείνει νόστιμες διευθύνσεις.

20.07.2021| Updated: 11.10.2021
Αντώνης Σελέκος
Αντώνη, πού να φάμε στο Λονδίνο;

Είναι από τους τυχερούς που τα ταξίδια στο Λονδίνο είναι μέρος της δουλειάς του. Ο Αντώνης Σελέκος –τον οποίο γνώρισε όλη η Αθήνα και όλο το ελληνικό instagram τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν μέσα από τον λογαριασμό του antonis_selekos λάνσαρε ένα καταπληκτικό panettone, το οποίο μπορούσες να παραγγείλεις και να σου σταλεί σε όλη την Ελλάδα– είναι ένας εξαιρετικός ζαχαροπλάστης, μέλος της ομάδας του Funky Gourmet. Κατά καιρούς συνοδεύει τους σεφ Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη στη βρετανική πρωτεύουσα, όταν χρειάζεται να επιβλέψουν τα εστιατόριά τους εκεί (Opso, PittaBun). Το ίδιο συνέβη και φέτος με αφορμή το άνοιγμα του καινούργιου τους εστιατορίου ονόματι Ιno στο Soho, που αντικατέστησε το PittaBun. Και μπορεί τις περισσότερες μέρες να είχε πολλή δουλειά, όμως βρήκε χρόνο να κάνει μια βόλτα στο κέντρο του Λονδίνου ιχνηλατώντας παλιά και νέα στέκια. Παρακάτω, η λίστα με τις νόστιμες διευθύνσεις που μας προτείνει, αν έχουμε σκοπό να ταξιδέψουμε εκεί σύντομα.

 

Bao

Αυθεντικό bao bun από την Ταϊβάν. Τα πιάτα που δοκίμασα και μου άρεσαν πολύ ήταν το χοιρινό με την πούδρα από peanut και το bao bun με deep fried κοτόπουλο, kimchi και καυτερή σάλτσα. Η έκπληξη, βέβαια, ήρθε στο τέλος με το γλυκό bun με τηγανητό παγωτό horlicks (σκόνη για παρασκευή πρωτεϊνούχου ροφήματος σοκολάτας) που συνοδευόταν από γάλα φυστικοβούτυρου. Το μαγαζί βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, στο Carnaby, και ο χώρος έχει minimal διακόσμηση που σε κάνει αμέσως να ηρεμείς. Είναι ιδανικό για ένα γεύμα μετά από βόλτα στην πόλη.

53 Lexington Street, +44 (0) 20 3011 1632

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BAO Official (@bao_london)

Crème

Το Crème βρίσκεται στην Carnaby. Eκεί μπορείς να πάρεις καφέ και να τον απολαύσεις με πρωτότυπα soft cookies που φτιάχνουν μόνο εκεί. Aντί για πλατιά και λεπτά, τα κάνουν μικρά σε διάμετρο και μεγάλα σε ύψος. Μπορεις να παραγγείλεις τέσσερις διαφορετικές γεύσεις: λευκή σοκολάτα με miso, πικρή σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας, μπανάνα με πικρή σοκολάτα και τέλος το signature soft cookie τους, με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος που συνοδεύεται με παγωτό βανίλια. Ο χώρος είναι απλός και καλαίσθητος. Ιδανικός σταθμός για να ξεκινήσεις την μέρα σου.

4 D’Arblay Street, W1F 8DJ, +44 (0) 20 3457 2000

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crème (@cremelondon)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crème (@cremelondon)

St. John’s Bakery

Τρομερό! Το γνωστό στον γαστρονομικό κόσμο εστιατόριο, που έκανε μόδα τη μαγειρική «from nose to tail» αξιοποιώντας ακόμα και τα πιο ταπεινά μέρη του κρέατος, φαίνεται πως αγαπάει εξίσου τις ζύμες και το καλό κρασί. Ο «φούρνος» του βρίσκεται στο Covent Garden, καλά κρυμμένος μέσα σε μια στοά, που αν την διασχίσεις, θα βγεις σε ένα μικρό κηπάκι με μαγαζάκια όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, ένα ποτήρι κρασί ακόμη και ένα ποιοτικό lunch. Οι μυημένοι θα γνωρίζουν ήδη το σημείο, αφού εκεί είναι και ένα διάσημο τυροπωλείο. Στο St. John Bakery φτιάχνουν το ψωμί με φυσικό προζύμι. Η τραγανή κρούστα, τα ωραία σκασίματα και η ανομοιόμορφη κυψελωτή όψη του είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Εξαιρετικά είναι και τα donuts γεμισμένα με νόστιμες, χειροποίητες μαρμελάδες. Χώρος που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε έναν κλασικό φούρνο. Καλαίσθητος, απλός και φιλικός.

3 Neal’s Yard, Seven Dials, WC2H 9DP, +44 (0) 20 7251 0848

Kiln

Το συγκεκριμένο εστιατόριο απευθύνεται σε αυτόν που αγαπάει το φαγητό και εκτιμά το συναίσθημα που προκύπτει από το κάθε πιάτο, την στιγμή που το τρώει. Ίσως να είμαι υπερβολικός αλλά υπάρχει λόγος. Το μαγείρεμα γίνεται κατευθείαν πάνω στη φωτιά! Βλέπω τα ψαριά να ψήνονται έτσι και θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια στο νησί (σ.σ. ο Αντώνης είναι από την Αστυπάλαια). Open kitchen με χαλαρή ατμόσφαιρα και πάνω από όλα, γεύση. Θα πρότεινα, να δοκιμάσει κανείς το σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο σε robata grill με σόγια, το pork belly με curry paste η οποία έχει πολλά διαφορετικά αποξηραμένα τσίλι, το καυτερό λουκάνικο και τέλος τα φανταστικά noodles μαγειρεμένα σε πήλινο δοχείο πάνω στη φωτιά. Όλα τα πιάτα είναι καυτερά με διάφορα spices mix που έχουν εμπνευστεί οι ίδιοι. Ιδανικό για κάθε ώρα της μέρας.

58 Brewer str., W1F 9TL, kilnsoho.com

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiln (@kilnsoho)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiln (@kilnsoho)

Cakes and Bubbles by Albert Adria

Αν αγαπάει κανείς τα γλυκά, είναι καλό να επισκεφτεί αυτό το μέρος. Πίσω από το συγκεκριμένο concept βρίσκεται ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της γαστρονομίας, ο Albert Adria. Άμεσος συνεργάτης του σε αυτό το project είναι ο γνωστός pastry chef, David Gil. Εδώ θα δοκιμάσεις και θα δεις γλυκά με διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με την κλασική ζαχαροπλαστική, σαν να ζεις τη νέα εποχή στη ζαχαροπλαστική τέχνη. Εκπλήξεις, λεπτομέρεια στις υφές, focus στη γεύση και ευχάριστη επίγευση. Καταλαβαίνεις ότι έχει γίνει μία σοβαρή δουλειά από άποψη έρευνας και τεχνικής. Βλέπεις ένα από τα γλυκά τους να σου σερβίρεται και λειτουργούν όλες σου οι αριστοτελικές αισθήσεις. Προτείνω να δοκιμάσετε μία διαφορετική απόδοση του γνωστού carrot cake, το cheesecake, τον φελλό από μπουκάλι κρασιού με γεύση φουντουκιού, το γυάλινο pancake και σίγουρα τη δική τους εκδοχή για την κλασική βάφλα.

70 Regent St, London W1B 4DY, +44 (0) 20 7406 3310

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών