ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

Ένα κερκυραϊκό φεστιβάλ με γεύσεις από όλο το Ιόνιο

Παραγωγοί απ’ όλα τα νησιά του Ιονίου θα συμμετέχουν φέτος στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο. 

28.09.2021
Ένα κερκυραϊκό φεστιβάλ με γεύσεις από όλο το Ιόνιο

Ποίηση, μουσική και γεύσεις απ’ τα Επτάνησα πρωταγωνιστούν στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας που πραγματοποιείται φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το «Corfu Food and Wine Festival» διεξάγεται από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση που έχει στόχο να αναδείξει την τοπική γαστρονομία περιλαμβάνει παρουσιάσεις, ομιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεματικές ημερίδες αλλά και προβολές ταινιών αφιερωμένες στον Ιωάννη Καποδίστρια. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ιστορικούς χώρους του νησιού και εστιατόρια και θα περιλαμβάνουν βραδιές προεπαναστατικής ποίησης, δείπνα με συνταγές του 19ου αιώνα, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και μουσική από τα Ιόνια Νησιά και την Ευρώπη.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires, Σπύρος Στεφανίδης, «το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας θα διεξαχθεί με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, σε χώρες που συνδέονται με τον Ι.Καποδίστρια, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Γαλλία και η Αυστρία και σε πόλεις που συνδέονται με τον ελληνισμό και την ομογένεια, όπως είναι η Νέα Υόρκη, η Βοστόνη, η Μελβούρνη, η Ουτρέχτη, ενώ συμβολικά εντάχθηκαν στον χάρτη του φεστιβάλ και οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του οράματος του Κυβερνήτη για μια κοινή πατρίδα, την Ευρώπη».

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της AOCTA και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

Περισσότερες πληροφορίες: www.corfufestival.org

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών