ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Αγνά κηπευτικά γεωθερμίας από την Ξάνθη με αγάπη για το περιβάλλον

Στα «Θερμοκήπια Θράκης» στόχος μας είναι να προσφέρουμε φρέσκα, υδροπονικά κηπευτικά, σύμφωνα με τις αρχές των ορθών Γεωργικών Πρακτικών. Σχεδιάζουμε με καινοτόμο τρόπο τα θερμοκήπιά μας, συνδυάζοντας τεχνογνωσία, πολυετή εμπειρία και, φυσικά, τα μοναδικά προτερήματα της ελληνικής γης.

16.08.2023
Αγνά κηπευτικά γεωθερμίας από την Ξάνθη με αγάπη για το περιβάλλον

Το μεγαλύτερο «πράσινο» θερμοκήπιο στη ΝΑ Ευρώπη στην παραγωγή υδροπονικών αγνών και πεντανόστιμων λαχανικών βρίσκεται στη Θράκη. Αποτελώντας ένα εμβληματικό εγχείρημα νέου πράσινου επιχειρηματικού μοντέλου που συμπλέει με την ευρωπαϊκή στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», τα «Θερμοκήπια Θράκης» επιτυγχάνουν τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την προώθηση της βιώσιμης κατανάλωσης και την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων.

Λειτουργώντας από το 2014 με σχεδόν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα καλλιέργειας, τα «Θερμοκήπια Θράκης» δικαίως απέσπασαν πρόσφατα τον τίτλο του «Green Company of the Year», καθώς και 6 ακόμη σημαντικές διακρίσεις σε επιμέρους τομείς και κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το όραμα της εταιρείας για συστηματική επιχειρηματική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα με στόχο τη βέλτιστη παραγωγή, με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Στο χωριό Νέο Εράσμιο υπάρχει γεωθερμικό πεδίο με ζεστό νερό το οποίο θερμαίνει το θερμοκήπιο χωρίς να σπαταλά ενέργεια, δίνοντας ταυτόχρονα το πλεονέκτημα της πρωίμισης των κηπευτικών κατά τη χειμερινή περίοδο.
Επίσης, τα φυτά καλλιεργούνται με τη μέθοδο της υδροπονίας, καθιστώντας τις συνθήκες ελεγχόμενες για την ανάπτυξη καθαρών προϊόντων σύμφωνων με τις αρχές των ορθών Γεωργικών Πρακτικών.

Ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά σε όλο τον κόσμο, η τομάτα, με το φωτεινό κόκκινο χρώμα της και τη γεμάτη γεύση της φέρνει χαρά και ζωντάνια σε κάθε πιάτο. Όπως κάθε μικρός σπόρος που φυτρώνει και μεγαλώνει στα «Θερμοκήπια Θράκης», έτσι και οι τομάτες beef, φρέσκες και ζουμερές σαν να κόπηκαν το ίδιο λεπτό, οι τομάτες τσαμπί, καθώς και οι μπουκίτσες νοστιμιάς brioso, πλούσιες σε λυκοπένιο, αλλά και το πιο ζωηρό μεγαλόκαρπο τοματάκι papeletto, με την ντελικάτη γεύση τους, μεταμορφώνονται με την κατάλληλη φροντίδα και αγάπη σε έναν πλούσιο και γευστικό θησαυρό.
Τα αγγούρια, από τα πιο αναζωογονητικά λαχανικά, γεμίζουν δροσιά την κάθε μπουκιά. Όπως το γάργαρο νερό που ρέει από την πηγή, έτσι και τα τραγανά αγγούρια των «Θερμοκηπίων Θράκης», μαζί με τη μίνι εκδοχή τους, προσφέρουν στα πιάτα μας φρεσκάδα, γεύση και υγεία.

Τέλος, η βασίλισσα της μεσογειακής κουζίνας, η στρουμπουλή, γλυκοφάγωτη μελιτζάνα των «Θερμοκηπίων Θράκης», με τον λαμπερό στιλπνό της καρπό και την πλούσια γεύση της, πρωταγωνιστεί στο καλοκαιρινό εδεσματολόγιο προσφέροντας εξαιρετικές εμπειρίες στον ουρανίσκο.


Προμηθευτείτε τις νέες βραβευμένες συσκευασίες που θα βρείτε σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή που θωρακίζει όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT