ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Ελαιόλαδο: O θρεπτικός «πρωταγωνιστής» της Μεσογειακής διατροφής που δίνει γεύση σε κάθε πιάτο μας

Αυτό είναι! Βρήκατε την «απόλυτη» συνταγή. Τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στο επόμενο μαγειρικό σας εγχείρημα.

18.04.2022| Updated: 19.04.2022
Ελαιόλαδο: O θρεπτικός «πρωταγωνιστής» της Μεσογειακής διατροφής που δίνει γεύση σε κάθε πιάτο μας

Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ γίνεται με λεπτομερέστατη  λίστα και είστε αποφασισμένοι να διαλέξετε τα υλικά ένα προς ένα. 

Ρωτάτε αν οι πατάτες είναι κατάλληλες για λαδερό, ή βγαίνουν καλύτερες στο τηγάνι. Αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα σε πλατιά ή στρογγυλά φασολάκια: βιολογικά κατεψυγμένα ή φρέσκα από τον μανάβη που εμπιστεύεστε;  Έχετε οραματιστεί ολόκληρο το μενού,  με ψητό ψάρι, σαλάτα από φρέσκα διαλεγμένα λαχανικά και ευωδιαστά μυρωδικά. Το σχέδιο φαίνεται να πηγαίνει  κατ’ ευχήν και το κολακευτικά σχόλια  για το γαστρονομικό αριστούργημα από τους αγαπημένους σας, ήδη ηχούν στα αυτιά σας…ή μήπως όχι;

Τι μπορεί να πήγε στραβά;  Καμιά φορά τα πιο σημαντικά συστατικά του μενού, είναι αυτά που θεωρούμε δεδομένα. Όπως το καλό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

 

Από τον εκλεκτό καρπό της διάσημης κορωνέικης ελιάς, στο πιάτο σας:

Μπορεί το ελαιόλαδο να είναι γνωστό ως μία διατροφική  πηγή υψηλής θρεπτικής αξίας, ωστόσο, δεν είναι όλα τα ελαιόλαδα της αγοράς ίδια. 

Το Ιωνίς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη NUTRIA ήρθε για να αναδείξει κάθε γευστική δημιουργία σας,  όσο απλή ή σύνθετη και αν είναι αυτή.  Προέρχεται από τους καρπούς της «διάσημης» Κορωνέικης Ποικιλίας και δίνει γεύση σε κάθε πιάτο .

  • Η Κορωνέικη, είναι μία  ποικιλία ελιάς που καλλιεργείται σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Χαμηλή οξύτητα και «πλούσιο» άρωμα:

Το εκλεκτό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ιωνίς έχει χαμηλή οξύτητα (έως 0.5) ισορροπημένη, φρουτώδη γεύση και «πλούσιο» άρωμα φρέσκιας ελιάς. Στη NUTRIA, επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με ελαιοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα που υποβάλλονται ανά τακτά διαστήματα στους απαραίτητους ελέγχους και διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.

Με το Ιωνίς μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι ότι επιλέγετε ένα αυθεντικό, πιστοποιημένο προϊόν, απόλυτα ασφαλές για εσάς και την οικογένειά σας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το Ιωνίς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί μία από τις αγαπημένες επιλογές των σεφ. Με λίγες σταγόνες, κάθε πιάτο μετατρέπεται σε γαστρονομική εμπειρία!

  • Δοκιμάστε το εξής: Σε φρέσκο, αχνιστό ψωμί, ρίξτε μία-δύο κουταλιές Ιωνίς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Πριν το γευτείτε, δώστε λίγο χρόνο να απολαύσετε το άρωμά του. Στη συνέχεια, κλείστε τα μάτια και αφήστε τη νοστιμιά του να σας ταξιδέψει: δεν υπάρχει άλλη γεύση και άλλο άρωμα τόσο στενά συνδεδεμένα με την γαστρονομική κληρονομιά μας. Αυτές είναι γεύσεις αυθεντικές, που οφείλουμε να τις διατηρήσουμε αναλλοίωτες και να τις προσφέρουμε και στις επόμενες γενιές!

Γιατί εξαιρετικό παρθένο;

  • Αποτελεί την ανώτατη ποιοτική κατηγορία ελαιολάδου. Λαμβάνεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους, σε συνθήκες που δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου.
  • έχει μεγάλη θρεπτική αξία: είναι πλούσιο σε ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά, πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά) και βιταμίνες Κ & Ε.
  • η κατανάλωση του, συμβάλει στην μείωση της κακής χοληστερίνης και βοηθάει στην αντιγήρανση και την πρόληψη των ρυτίδων.
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και δρα βοηθητικά κατά την επούλωση του γαστρικού έλκους.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών