ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Γευστική σύνδεση της σουηδικής ANKARSRUM με την Ελλάδα

Μπαίνουμε στη κουζίνα και δημιουργούμε με τη βοήθεια της ANKARSRUM.

31.12.2022| Updated: 29.12.2022
Γευστική σύνδεση της σουηδικής ANKARSRUM με την Ελλάδα

Ήρθε η στιγμή να συνδέσουμε την ιστορική ANKARSRUM με την Ελλάδα, κι ευχόμαστε να μπει σε κάθε σπίτι και να το γεμίσει χαρά, δημιουργία και νέες εμπειρίες.

Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να συμβάλουμε στα δικά μας, τοπικά, δημιουργικά μαγειρέματα, τα οποία είναι τόσα πολλά και ξεχωριστά σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα τώρα τις μέρες των γιορτών.

Τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έρχονται στο μυαλό μας γεύσεις, μυρωδιές, βιώματα και ανακαλούνται συναισθήματα, τέτοια που είναι άξια να τα μεταφέρουμε στα παιδιά μας κι εκείνα στα δικά τους παιδιά. Αναγεννιέται η αγάπη για τον άνθρωπο, την καθημερινότητά μας, την πλάση, την ζωή μας ολόκληρη. Έτσι αυτή η περίοδος γίνεται μια υπενθύμιση γλυκιά σαν τα οικογενειακά μαγειρέματα τις μέρες των γιορτών.

Τα μαγειρέματα που μας φέρνουν πιο κοντά. Κάθε χωριό, πόλη, χώρα σε αυτή την γη, με τις δικές της μοναδικές και ιδιαίτερες συνταγές. Η αναβίωση των τόσο ξεχωριστών και θαυμαστών παραδόσεων κι εθίμων, δημιουργούν αισθήσεις που μας ταξιδεύουν, μας προσφέρουν ζεστασιά και δημιουργούν νέες αναμνήσεις για την υπόλοιπη ζωή μας,.

Μια από αυτές τις παραδόσεις εμφανίζεται στη Σουηδία 12 ημέρες πριν την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, όπου τιμάται η Αγία Λουκία, μάρτυρας της εποχής του Διοκλητιανού.

Τότε, οι Σουηδοί γιορτάζουν την μνήμη της με κάλαντα, προσφέροντας μικρά τσουρεκάκια με κρόκο / σαφράν.

Τα μικρά κορίτσια φοράνε ένα στέμμα με κεριά, αναπαριστώντας την Αγία Λουκία. Σύμφωνα με την παράδοση, η Αγία φορούσε ένα κερί δεμένο στο κεφάλι της για να έχει ελεύθερα τα χέρια της, έτσι ώστε να κρατά όσο πιο πολύ φαγητό μπορούσε, ως προσφορά στους δέσμιους των φυλακών.

Μεγάλες ποσότητες ζύμης παρασκευάζονται για να γίνουν τα τσουρεκάκια που μοιράζουν τα κορίτσια της Αγίας Λουκίας. Και οι μαμάδες, ξέρουν που να βασιστούν για την δύσκολη αυτή αποστολή!  Στην καλύτερη τους φίλη, όπως την χαρακτηρίζουν!

Η κουζινομηχανή ANKARSRUM ASSISTENT είναι αναμφίβολα ο βοηθός των μαμάδων και των μικρών κοριτσιών και σε αυτή την γιορτή, από το 1940.

Ο διαχρονικός σχεδιασμός της, η δύναμη και οι πολλαπλές δυνατότητες της την καθιστούν απαραίτητη σε κάθε σπίτι, για παραπάνω από 80 χρόνια.

Γενιές και γενιές οικογενειών μεγάλωσαν και συνεχίζουν να μεγαλώνουν μαζί της, ζυμώνοντας, μαγειρεύοντας, δημιουργώντας συνταγές που γίνανε αθάνατες, συνταγές που συμβάλλουν σε μια όμορφη καθημερινότητα.

Ευχόμαστε τα φετινά μαγειρέματα σας να δημιουργήσουν μνήμες αξέχαστες, γευστικές και αγαπημένες! Και γιατί όχι να αποκτήσετε και εσείς μια νέα φίλη.

Facebook: www.facebook.com/profile.php?id=100086365278656

Instagram: www.instagram.com/ankarsrum_greece/

Website: www.ankarsrum.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT