ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Γιατί έχω πάντα στο ψυγείο μου αυτό το vegan προϊόν

Η σειρά ΔΩΔΩΝΗ Plant’d και οι λόγοι που έχει βρει πλέον μια μόνιμη θέση στο ψυγείο μου.

25.01.2024
Φωτογραφία: Shutterstock
Γιατί έχω πάντα στο ψυγείο μου αυτό το vegan προϊόν

Ποιος είπε ότι η υγιεινή και η πιο συνειδητοποιημένη διατροφή δεν μπορεί να είναι απολαυστική; Όσοι από εμάς έχουμε επιλέξει τη vegan διατροφή ή μια διατροφή με λιγότερα ζωϊκά προϊόντα ξέρουμε καλά πως το να τρως συνειδητά έχει, φυσικά, τις προκλήσεις του αλλά δεν ισοδυναμεί με το να στερείσαι. Τα καλά, ποιοτικά υλικά σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα είναι η βάση για το νόστιμο φαγητό και, δείχνοντας φροντίδα για αυτό που τρως, μπορείς να πετύχεις τα πιο αξέχαστα γευστικά αποτελέσματα. Aπόδειξη για όλα αυτά είναι και ένα προϊόν που πέτυχα πριν λίγο καιρό στα ράφια του σούπερ μάρκετ και από τότε έχει βρει μόνιμη θέση στο ψυγείο μου.

Η κατηγορία «επιδόρπιο», για όσους ακολουθούμε vegan διατροφή, είχε ομολογουμένως τις δυσκολίες της μέχρι πρόσφατα. Ενώ στο σπίτι μπορούσα να φτιάξω με ένα σωρό νόστιμες συνταγές, όταν αναζητούσα κάτι στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι επιλογές και περιορισμένες ήταν και, στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικές. Τη μία φορά θα πετύχαινα προϊόντα υπερβολικά γλυκά, χωρίς ισορροπία στη γεύση. Την άλλη πάλι θα συναντούσα επιλογές υπερβολικά «αποστειρωμένες» που αγνοούσαν τη διάσταση της απόλαυσης. Για να φάω ένα πλούσιο, γεμάτο αλλά και θρεπτικό επιδόρπιο, έπρεπε να το φτιάξω η ίδια. Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν όμως και σε αυτή τη κατηγορία με εταιρείες όπως η ΔΩΔΩΝΗ που αφουγκράζονται τις νέες τάσεις και λανσάρουν καινοτόμα προϊόντα.

Η σειρά ΔΩΔΩΝΗ Plant’d μου τράβηξε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον. Πρόκειται για φυτικά επιδόρπια εξαιρετικής ποιότητας, κατάλληλα για όσους επιλέγουν μια vegan διατροφή ή μία διατροφή με λιγότερα γαλακτοκομικά. Φτιάχνονται με εξαίρετης ποιότητας φυσικά συστατικά με βάση τη βρώμη και φυτικές πρωτεΐνες μπιζελιού, ενώ δεν περιέχουν λακτόζη, φοινικέλαιο, σόγια, ξηρούς καρπούς και συντηρητικά. Μάλιστα, φέρουν την πιστοποίηση V-Label, η οποία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο σήμανσης προϊόντων που είναι κατάλληλα για vegan και vegeterian κοινό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί την πρώτη γαλακτοβιομηχανία στη χώρα μας που έλαβε τη συγκεκριμένη πιστοποίηση στη συσκευασία για τα φυτικά της επιδόρπια.

Κρεμώδη, δροσερά, ισορροπημένα -τα ΔΩΔΩΝΗ Plant’d με κέρδισαν πολύ γρήγορα. Έχουν τα υλικά που θέλω να τρώω όπως η, υψηλής διατροφικής αξίας, βρώμη αλλά (εξίσου σημαντικό) δεν περιλαμβάνουν τα συστατικά από τα οποία προσπαθώ να απέχω (λακτόζη, φοινικέλαιο, σόγια κ.ο.κ). Όσο για την καινούργια γεύση που προστέθηκε στην σειρά, το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Πορτοκάλι-Περγαμόντο, μπορώ να πω χωρίς υπερβολή πως πλέον δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου. Η φρεσκάδα του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με τις λουλουδένιες νότες του περγαμόντου δίνουν σε αυτή τη πλούσια κρέμα ξεχωριστό γευστικό χαρακτήρα. Όποτε θέλω κάτι να μου δώσει ενέργεια και να με τονώσει και όλες εκείνες τις στιγμές που θέλω να με «επιβραβεύσω» με κάτι απολαυστικό θα ανοίξω ένα Plant’d Πορτοκάλι-Περγαμόντο. Άλλες φορές θα ξεκινήσω τη μέρα μου με αυτό, άλλες θα το επιλέξω για μετά το φαγητό ως το τέλειο επιδόρπιο, ενώ πολλές είναι και οι περιπτώσεις που το αναζητήσω το απόγευμα, ικανοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις απογευματινές «λιγούρες». Φίνο, γλυκό, ισορροπημένο και δροσερό όπως είναι ταιριάζει σε όλες τις ώρες.

Τα φυτικά επιδόρπια ΔΩΔΩΝΗ Plant’d με γεύσεις Βρώμη, Βανίλια, Μήλο- κανέλα, Πορτοκάλι-Περγαμόντο είναι ήδη διαθέσιμα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, σε μονά κύπελλα 150g το καθένα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.instagram.com/dodoni_greecehttps://www.facebook.com/Dodoni.SA.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών