ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Γιατί ξαφνικά όλοι μιλούν για τη Samba Coffee Roasters?

Όταν ο Στέφανος Καλαφατάς ίδρυσε την Samba Coffee Roasters στην Αθήνα το 1979, ήθελε να μοιραστεί το πάθος του για το αγαπημένο μας ρόφημα και να μας εμπνεύσει να ανακαλύψουμε τα μοναδικά αρώματα και τις γεύσεις που κρύβονται σε ένα φλιτζάνι.

11.04.2023
Γιατί ξαφνικά όλοι μιλούν για τη Samba Coffee Roasters?

Σήμερα, 43 χρόνια μετά, το όραμa του Στέφανου είναι ακόμα ζωντανό στα χέρια της δεύτερης γενιάς της οικογένειας, του υιού του Κώστα που έχει καταφέρει και να διατηρήσει την ποιότητα για την οποία είναι γνωστή η Samba, αλλά και να διευρύνει ακόμη περισσότερο τα όρια της βιομηχανίας του specialty coffee στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 25 χρόνια η Samba πειραματίζεται, επενδύει σε εξοπλισμό καβουρδίσματος προηγμένης τεχνολογίας, συμμετέχει σε διαγωνισμούς, διοργανώνει σεμινάρια, ταξιδεύει σε χώρες παραγωγής καφέ. To 2019, η εταιρεία διοργάνωσε το πρώτο Farmers Camp Project, όπου μέλη της ομάδας ταξίδεψαν στην Κολομβία. Το 2022, η εταιρεία επέστρεψε στην Κολομβία για να επισκεφτεί τη φάρμα Café Granja La Esperanza, μια από τις πλέον πιο πολυβραβευμένες φάρμες καφέδων, με σπάνιες ποικιλίες καφέ, που καβουρδίζονται κατά παραγγελία. Για όλους εμάς που αναζητούμε εκλεκτούς καφέδες, οι ποικιλίες αυτές είναι διαθέσιμες σε περιορισμένες ποσότητες είτε μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Samba, είτε σε οποιοδήποτε από τα δύο φυσικά της καταστήματα.

Πρόσφατα ο Κώστας Καλαφατάς ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχή διετία ως Εθνικός Συντονιστής του SCA στην Ελλάδα. Πριν από δύο μήνες, ο Head Roaster της εταιρείας, Νίκος Αντζάρας, κέρδισε για δεύτερη χρονιά την πρώτη θέση μεταξύ των καλύτερων barista στην Ελλάδα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Barista, που φιλοξενήθηκε στην έκθεση HO.RE.CA. Το πιο πρόσφατο project της είναι μια νέα συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Barista Attitude, ένα από τα πλέον διάσημα brand παγκοσμίως, για τις επαγγελματικές μηχανές espresso, οι οποίες συνδυάζουν την τεχνολογία, τη σχεδιαστική λεπτομέρεια και τη λειτουργικότητα. Η συνεργασία των δύο εταιρειών, η οποία αφορά στην αντιπροσώπευση των μηχανών espresso της Barista Attitude στην ελληνική αγορά από την Samba, παρουσιάστηκε σε ένα ειδικό event, με προσκεκλημένους επαγγελματίες του καφέ. Οι συμμετέχοντες περίμεναν πως και πως να δοκιμάσουν την μηχανή Tempesta, καθώς για την τριετία 2022-25 η Barista Attitude είναι επίσημος χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καφέ, κατά τη διάρκεια του οποίου οι διαγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν τη Tempesta.

Τη φετινή άνοιξη, η Samba σκοπεύει να μας χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς με την κυκλοφορία του signature cold brew της σε κουτάκι. Πρόκειται για καφέ μονοποικιλιακής προέλευσης από την περιοχή Yirgacheffe της Αιθιοπίας, ιδανικό για όλους εμάς που θέλουμε να απολαύσουμε ένα δροσερό ρόφημα με πλούσια γεύση. Επίσης, η ομάδα προετοιμάζεται για την επερχόμενη κυκλοφορία καψουλών καφέ υψηλής ποιότητας, οι οποίες θα είναι συμβατές με μηχανές Nespresso.

Με περισσότερα από 40 χρόνια στο ενεργητικό της, η Samba έχει αποδείξει την αξία και τη διαχρονικότητά της. Η αυθεντική και φρέσκια προσέγγιση της εταιρείας σε συνδυασμό με τη δέσμευση για ποιότητα και εκπαίδευση, την καθιστά μία από τις κορυφαίες εταιρείες καφέ στη χώρα μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
website: sambacafe.gr
instagram: @sambacoffeeroasters
facebook: sambacafegr
Samba Coffee Roasters The Shop, Κολωνάκι: Σόλωνος 36, Αθήνα, 106 73
Samba Coffee Roasters Crossroads, Πανόρμου: Λασκαρίδου 7, Αμπελόκηποι, 115 24

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT