ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Καλούμε φίλους στο σπίτι: Ιδέες για να μαγειρέψουμε με την παρέα

Όλη η παρέα μπαίνει στην κουζίνα και χαίρεται με τη ψυχή της το μαγείρεμα. Η ψίχα ντομάτας Pοlpa Γκρέκα τα κάνει όλα πιο εύκολα και νόστιμα.

13.02.2024| Updated: 23.02.2024
Καλούμε φίλους στο σπίτι: Ιδέες για να μαγειρέψουμε με την παρέα

Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτική δραστηριότητα, από το να καλώ φίλους στο σπίτι και να απολαμβάνουμε όλοι μαζί το φαγητό, την κουβέντα και την παρέα. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει χρόνος για πολλές προετοιμασίες, το να μπούμε όλοι μαζί στην κουζίνα, να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί και να μαγειρέψουμε από κοινού κάτι εύκολο και γρήγορο είναι σενάριο εντελώς ανανεωτικό. Πάνω από τον πάγκο, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια θα πούμε τα νέα μας, θα συνδεθούμε με τη δημιουργική πλευρά μας και τελικά θα φάμε πιο νόστιμα σε σχέση με ο,τιδήποτε μπορεί να παραγγέλναμε απ΄έξω.

Τι φτιάχνουμε λοιπόν σε τέτοιες περιστάσεις; Οι πίτσες και οι μακαρονάδες έχουν την τιμητική τους! Είναι φαγητά γρήγορα, αρέσουν στους περισσότερους και προσφέρονται για δημιουργικές ερμηνείες. Στην περίπτωση της πίτσας ο καθένας μπορεί να προσθέσει τα δικά του υλικά και να φτιάξει τη δική του, ακριβώς σύμφωνα με τα γούστα του. Καμιά φορά θα έχω φροντίσει να έχω κάνει από πριν το δικό μου ζυμάρι. Άλλες πάλι θα πάρουμε έτοιμο και θα χαρούμε με την ψυχή μας να διαλέγουμε και να συνδυάζουμε toppings. Τη διαδικασία κάνει ακόμα πιο εύκολη η ψίχα ντομάτας Pοlpa Γκρέκα. Από την πρώτη στιγμή που είδα αυτό το καινούργιο προϊόν στο ράφι του σούπερ μάρκετ σκέφτηκα τις βραδιές πίτσας που οργανώνουμε κάθε εβδομάδα, το έβαλα στο καλάθι μου και δεν είχα άδικο. Το «μυστικό» είναι ότι φτιάχνεται από ώριμες ζουμερές σερραϊκές τομάτες. Καθώς δεν περιλαμβάνει ούτε φλούδες ούτε και σπόρους, παρά μόνο την λεπτοτριμμένη ψίχα της ντομάτας μέσα στον πλούσιο χυμό της, δεν χρειάζεται πολύ μαγείρεμα και είναι ήδη «δεμένη». Αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε μυρωδάτες και γευστικές σάλτσες για τις πίτσες μας.

Και δεν είναι μόνο η πίτσα. Όποιο μεζεδάκι ή μαγειρευτό με ντοματένια σάλτσα βάλουμε στο μυαλό μας, από σαγανάκι με γαρίδες μέχρι πικάντικη σακσούκα, η Polpa Γκρέκα δίνει ελληνική φινέτσα και μεσογειακή γεύση στο αποτέλεσμα. Και έπειτα είναι και οι μακαρονάδες! Μια απλή, όλο φρεσκάδα μαρινάρα; Ή μήπως λαζάνια; Σπαγγέτι με σάλτσα και κεφτεδάκια ή μυδομακαρονάδα; Οι ώριμες σερραϊκές ντομάτες καλοκαιρινής συγκομιδής που συσκευάζονται σε πολύ σύντομο χρόνο από τη διαλογή τους κάνουν τη διαφορά. Η Polpa Γκρέκα, με την ψίχα, τη «ψυχή» ουσιαστικά, της ντομάτας μας ανοίγει την όρεξη να μαγειρέψουμε και άλλο και να χαρούμε το φαγητό και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Για περισσότερες πληροφορίες: tomatogreka.gr/psixa-tomatas-polpa

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών