ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Κρεοπωλείο; Το La Meat Maison της Κηφισιάς είναι πολλά παραπάνω

Οι δημιουργοί του high-end χασάπικου, που είναι παράλληλα ντελικατέσεν, κάβα και εστιατόριο, ήθελαν το φαγητό να είναι στιγμή ξεχωριστή πριν ακόμη στρωθεί το τραπέζι.

28.11.2022
Κρεοπωλείο; Το La Meat Maison της Κηφισιάς είναι πολλά παραπάνω

Είναι όλα εκεί. Εκλεκτές κοπές κρέατος από διάφορες ράτσες και προελεύσεις, ιδιαίτερα deli-προϊόντα, διαλεκτά κρασιά. Στο La Meat Maison της Κηφισιάς, τη διαρκή, με ζήλο, αναζήτηση τη βλέπεις ήδη με τις πρώτες αναγνωριστικές ματιές στις βιτρίνες και στα ράφια. Αιχμή του δόρατος σ’ αυτό το cοncept store, που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι το κρέας. Τριγύρω του έχει ό,τι χρειάζεται. Κάθε λογής αξεσουάρ θα σου τραβήξουν την προσοχή πριν φτάσεις στο κεντρικό θέμα. Χασάπικο και μπακάλικο, μπουτίκ και… γκαλερί μαζί, είναι ένα μέρος για ψώνια φτιαγμένο με περισσή φροντίδα.

Η εν λόγω φροντίδα ξεκινάει πολύ νωρίτερα. Πριν «χτίσουν» εμπειρίες με το κρέας στο επίκεντρο, οι δημιουργοί του Christian El Helou και Nawaf Diab φρόντισαν να χτίσουν σχέσεις με παραγωγούς και πρότυπες φάρμες. Στη συλλογή τους, που κάνει πολλές στάσεις στον παγκόσμιο χάρτη, έχουν Οlive Fed Wagyu και Umami Pork −η ειδική διατροφή των ζώων με πάστα ελιάς έχει ως αποτέλεσμα ένα ενδομυϊκό λίπος που όταν λιώνει, με το ψήσιμο, δίνει στο κρέας εξαιρετική νοστιμιά–, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στο La Meat Maison, αμερικάνικα Black Angus της Creekstone, αυστραλέζικα Wagyu της 2GR, ελευθέρας βοσκής πουλερικά της St. Sever, μια ακόμη αποκλειστικότητα του καταστήματος. Μια πάπια ή ένα Tomahawk είναι για μια ιδιαίτερη στιγμή, στον πολυσυλλεκτικό αυτόν χώρο όμως, θα βρεις και πολλές πιο καθημερινές προτάσεις, από φρέσκα συσκευασμένα μπιφτέκια και μπέργκερ μέχρι λουκάνικα κι άλλες κρεατο-λιχουδιές που παρασκευάζονται στις εγκαταστάσεις τους. Το ξεχνάμε καμιά φορά, αλλά το τραπέζι, είτε μεγάλο, είτε μικρό, μπορεί να είναι πάντα μια γιορτή. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Χρειάζεται να του δώσεις την προσοχή που του πρέπει. Σ’ αυτό το κατάστημα το πιστεύουν απόλυτα αυτό.

Πριν φτάσεις στη μεγάλη βιτρίνα με τα T-Bone, τα Ribeye, τα striploin, τα porterhouse και τα λοιπά, η οποία βρίσκεται στο βάθος, θα έχεις συναντήσει ράφια με προϊόντα I Frati και Fine Foods Collection −καρυκεύματα, ζυμαρικά, σάλτσες, ελαιόλαδα, αλάτια, προϊόντα τρούφας− και τη γυάλινη κάβα με τα εκατοντάδες ελληνικά και διεθνή κρασιά που έχει επιλέξει ο Γιάννης Μαντάς, ο σομελιέ τους (Christian Ninot, Sebastiani, Thénard, Clos Saint-Jean κ.ά.), πολλά από τα οποία είναι δικές τους εισαγωγές. Με κάθε λογής καλούδια να συγκεντρώνονται και να διασταυρώνονται στα 500 του τετραγωνικά, ο μοντέρνος high-end πολυχώρος, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του οποίου υπογράφει ο Patrick El Helou, δεν είναι ένα κατάστημα όπου μπαίνεις και βγαίνεις. Καταρτισμένοι, φιλικοί, όσοι θα συναντήσεις εκεί θα σου γνωρίσουν καλύτερα ό,τι υπάρχει στις βιτρίνες και στα ράφια, θα σου δώσουν συμβουλές και ιδέες.

Μέσα σ’ όλα αυτά βάλε κι ένα εστιατόριο. Μπορείς ερχόμενος να κάνεις τα ψώνια σου, να καθίσεις και για καφέ κι ένα σνακ ή ένα ποτήρι κρασί, συνοδεία τυριών και αλλαντικών. Μπορείς και να επιστρέψεις το βράδυ για δείπνο στον κήπο που, τώρα που έπιασε σιγα σιγά να χειμωνιάζει, έχει προστατευτεί από το κρύο. Στο μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, θα βρεις προτάσεις για κάθε διάθεση: καρπάτσιο και ταρτάρ, μια… κρεατο-κεντημένη Olive Wagyu πίτσα κι ένα εξαιρετικά νόστιμο μπέργκερ με κιμά από Οlive Fed Wagyu, που όσοι το δοκίμασαν από το καλοκαίρι που έκανε πρεμιέρα και μετά, ορκίζονται στο όνομα του. Και μαζί τους, προφανώς, τις κοπές που προτείνουν. Το κρέας να ψήνεται με μαεστρία, πριν φτάσει χυμώδες στο τραπέζι, έτοιμο να συναντήσει σάλτσες και συνοδευτικά.

Χαριλάου Τρικούπη 92 και Αλαμάνας, Κηφισιά. Παραγγελίες και κρατήσεις: Τ/210-80.87.372, 210-80.85.183

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών