ΑΓΟΡΑ

90 χρόνια «Οίκος Αμυγδαλωτών Τσαγκάρη»

Ύδρα (part 2)

24.08.2016
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής

Η χειρόγραφη ταμπέλα στο λιμάνι σού δείχνει το δρόμο για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο. Στην εξυπηρέτηση ο σημερινός ιδιοκτήτης, Κυριάκος. Ενίοτε θα συναντήσετε και τη γλυκύτατη μητέρα του, την κ. Αννα, που είναι η μαστόρισσα των αμυγδαλωτών. Τα άλλα γλυκά του είναι ολίγον τι ξεχασμένα στη δεκαετία του ’80 – δεν είχαμε και πολλές ευκαιρίες να τα δοκιμάσουμε, γιατί πάντα επιλέγουμε τα αμυγδαλωτά. Είναι τετράγωνα -οι Υδραίοι τα λέμε ζαχαρομπακλαβάδες- και συσκευάζονται στο χαρακτηριστικό μπλε μακρόστενο κουτί. Η αχλαδόσχημη εκδοχή του αμυγδαλωτού με το κορδελάκι στην κορυφή είναι πιο δύσκολη στη μεταφορά, αλλά είναι το πιο σύνηθες κέρασμα σε γάμους, βαφτίσια και γιορτές. Τip: Φυλάξτε τα στην κατάψυξη αν δεν τα φάτε αμέσως. Ξεπαγώνουν και είναι σαν φρέσκα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών