ΜΑΓΑΖΙΑ

Επισκέψιμα οινοποιεία

Οινικές εξερευνήσεις στον μεγαλύτερο σε έκταση αμπελώνα της Ελλάδας

03.09.2018| Updated: 25.06.2021
Επισκέψιμα οινοποιεία

Οινικές εξερευνήσεις στον μεγαλύτερο σε έκταση αμπελώνα της Ελλάδας.

Αχαΐα

Πρότυπο Οινοποιείο Τετράμυθος
Βρίσκεται στο Άνω Διακοπτό και αξίζει να το επισκεφτείτε, για να μάθετε τη φιλοσοφία τους και να δοκιμάσετε τα πολύ ιδιαίτερα, φυσικά κρασιά τους (χωρίς θειώδες), το Σπάνιο Μαύρο Καλαβρυτινό και την ξεχωριστή Ρετσίνα τους, που ζυμώνεται σε πήλινους αμφορείς.

8ο χλμ. Πούντας-Καλαβρύτων, Άνω Διακοπτό, Τ/26910-97.500


Τα κτήματα της Οινοποιίας Παρπαρούση.

Οινοποιία Παρπαρούση
Εδώ θα βρείτε τα εκλεκτά κρασιά τους και το μοναδικό και απίθανο Απόσταγμα Οίνου Παλαιωθέν.

Προάστιο, Πάτρα, Τ/2610-420.334


Οινοποιείο Ρούβαλη
Το χτισμένο σε επίπεδα οινοποιείο λειτουργεί με βάση τον νόμο της βαρύτητας. Περιπλανηθείτε σε μαγικούς αμπελώνες, αμφιθεατρικά φυτεμένους με θέα στον Κορινθιακό κόλπο.

Σελινούς, Αίγιο, Τ/26910-29.415


Στο ομορφότερο κτήμα κατά πολλούς, το Κτήμα Μερκούρη, απολαύστε τη φύση και τα υπέροχα κρασιά τους.

Ηλεία

Κτήμα Μερκούρη
Κάποιοι το χαρακτηρίζουν το ομορφότερο κτήμα-οινοποιείο της χώρας. Δικαίως, αφού είναι πνιγμένο στο πράσινο, περιτριγυρισμένο από αμπέλια, ελιές, φοίνικες και θάλασσα, και με ένα παλιό αρχοντικό που στολίζει το ειδυλλιακό τοπίο. Με θέα το Ιόνιο και τη Ζάκυνθο θα δοκιμάσουμε κρασιά από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται με σύστημα ολοκληρωμένης καλλιέργειας σε έναν αυτόρριζο, ιστορικό αμπελώνα, καθώς και το θαυμάσιο δικό τους ελαιόλαδο.

Κορακοχώρι, Πύργος Ηλείας, Τ/26210-41.601


Αρκαδία

Κτήμα Τσέλεπου
Ξεναγηθείτε σε ένα από τα δημοφιλέστερα οινοποιεία της Ελλάδας, στη Μαντινεία, ένα από τα διασημότερα αμπελοτόπια της χώρας, και δοκιμάστε τα διακεκριμένα κρασιά του κτήματος, όπως το εξαιρετικό Αυλοτόπι και τα αφρώδη Amalia Brut και Amalia Rosé.

Ρίζες Αρκαδίας, Τ/2710-544.440


Οινοποιείο Τρουπή
Περιπλανηθείτε στον αμπελώνα της Μαντινείας και δοκιμάστε τα έξοχα κρασιά τους, όπως η Ροζέ Τομή και η Μαντινεία τους.

Φτέρη, Μαντινεία, Τ/2710-411.434


Κτήμα Σπυρόπουλου
Θαυμάστε το πανέμορφο τοπίο που το κοσμεί ένας αυστηρός, τυπικός πέτρινος αρκαδικός πύργος και δοκιμάστε τα αξιόλογα κρασιά του, από τα οποία ξεχωρίζω τα δύο αφρώδη.

15ο χλμ. επαρχιακής οδού Τρίπολης – Αρτεμισίου, Αρχαία Μαντινεία, Τ/27960-61.400


Δοκιμάστε την περίφημη Malvasia στην Οινοποιιτική Μονεμβασιάς.

Λακωνία

Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Μάθετε την ιστορία του περίφημου μονεμβάσιου οίνου Malvasia και δοκιμάστε τις πολύ αξιόλογες μονοποικιλιακές εμφιαλώσεις του κτήματος, κυρίως τον επιδόρπιο Malvasia, έναν καταπληκτικό οίνο που έχει σαρώσει τα βραβεία παγκοσμίως.

Βελιές Μονεμβασίας, Λακωνία, Τ/27320-53.096


Επίσης στα οινοποιεία Lacovino (Βλαχιώτη Λακωνίας, Τ/27350-42.151) και Κτήμα Θεοδωρακάκου (17ο χλμ. εθν. οδού Σπάρτης – Γυθείου, Τ/27310-36.555) θα μάθετε τα πάντα για τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες Μαυρούδι, Κυδωνίτσα και Φιλέρι.

Το οινοποιείο του κτήματος Σκούρα ένα από τα καλύτερα της χώρας.

Αργολίδα

Κτήμα Σκούρα
Αξίζει να το επισκεφτείτε για κάποια από τα σπουδαιότερα και πιο αναγνωρίσιμα κρασιά της χώρας. Άλλωστε ο ιδιοκτήτης και οινολόγος Γιώργος Σκούρας είναι μια εμβληματική προσωπικότητα στο ελληνικό οινικό γίγνεσθαι. Εκ των ων ουκ άνευ επίσκεψη, αφού συγκαταλέγεται στην κορυφαία πεντάδα των ελληνικών οινοποιείων που θα έπρεπε να περιηγηθεί κάθε οινόφιλος. Ζητήστε να ξεναγηθείτε στα αμπέλια και στο οινοποιείο, να δοκιμάσετε παλαιωμένες χρονιές, τα κορυφαία ερυθρά Μέγας Οίνος και Λαβύρινθος, αλλά και τα ωραιότερα Viognier που παράγονται από ελληνικό οινοποιείο!

10ο χλμ. Άργους – Στέρνας, Μαλανδρένι, Τ/27510-23.688


Οινοποιείο Παπαντώνη
Αξίζει μια επίσκεψη στο μπουτίκ οινοποιείο για να δοκιμάσετε τα τρία πολύ ενδιαφέροντα κρασιά του κτήματος και να ακούσετε οινικές ιστορίες από τον ίδιο τον οινοποιό.

Κανάρη 47, Άργος, Τ/27510-23.620


Δοκιμάστε γεύσεις από την ελληνική γαστρονομία, περιηγηθείτε σε παραδοσιακά χωριά και τoποθεσίες με μοναδικά αξιοθέατα και γνωρίστε τον κόσμο του κρασιού στα ονομαστά οινοποιεία της περιοχής. (Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός)

Κορινθία

Οι δρόμοι του κρασιού
Ο σημαντικότερος ίσως οινικός προορισμός της Ελλάδας περιλαμβάνει μια πλειάδα οινοποιείων, εκ των οποίων τα περισσότερα ειδικεύονται στην οινοποίηση της τοπικής ερυθρής ποικιλίας Αγιωργίτικο. Η περιήγηση ανάμεσα στους ατέλειωτους αμπελώνες οδηγεί από τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας μέχρι τη λίμνη Στυμφαλία, οργώνει την κοιλάδα του Φενεού και φτάνει έως την περιοχή του Ασωπού ποταμού.

Επιλέξτε διαδρομή στην ιστοσελίδα www.peloponnesewineroads.com

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT