ΜΑΓΑΖΙΑ

Το φετινό καλοκαίρι αναβιώνουμε τις βραδιές στην πλατεία

Όσοι μείνουμε στην πόλη τις ζεστές τούτες μέρες, δίνουμε ραντεβού σε μια πλατεία, όχι για παιχνίδι, όπως παλιά, αλλά για μπύρα και μεζέ.

28.08.2020| Updated: 25.06.2021
Το φετινό καλοκαίρι αναβιώνουμε τις βραδιές στην πλατεία

Powered by ΑΛΦΑ

Όσοι μείνουμε στην πόλη τις ζεστές τούτες μέρες, δίνουμε ραντεβού σε μια πλατεία, όχι για παιχνίδι, όπως παλιά, αλλά για μπύρα και μεζέ.

Φαίνονται μακρινές οι εποχές που οι γονείς καθόντουσαν στον καφενέ της πλατείας για να ρίχνουν κλεφτές ματιές – να μας επιτηρούν στην πραγματικότητα – καθώς εμείς τρέχαμε ανεξέλεγκτα και φεύγαμε με γρατζουνιές σημάδια τιμής από το πεδίο της Μάχης. Με τα σημερινά δεδομένα, της απόστασης και της “άπλας” για την προστασία όλων μας, οι πλατείες αποτελούν ιδανικό σημείο συνάντησης. Άλλοτε για ραντεβού στο παγκάκι, άλλοτε για μεζεδοκατάσταση με μια σταρένια μπύρα ΑΛΦΑ Weiss. Το αεράκι φυσάει, η μπύρα μας δροσίζει και εμείς ανταλλάσουμε τα νέα της ημέρας ή των διακοπών.

Μιας και γνωρίζετε σίγουρα τις καλές γωνιές για περιπτερόμπυρα, θα σας συστήσουμε τις πλατείες που αγαπάμε να μαζευόμαστε ξανά και ξανά.

Στάση πρώτη στην πλατεία Μαβίλη

Όσο και να ανέβει το θερμόμετρο, δεν μπορούμε να πούμε όχι στην πίτσα του Flower. Προσπερνώντας τη λίστα με την κλασική ζύμη, στέκομαι πάντα στη σφιχτή λίστα με τις deep dish, εκείνες με το αφράτο ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες πρωτού ψηθεί σε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Η οικεία γεύση της Margherita με μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό που ταιριάζει άψογα με τον αρωματικό χαρακτήρα και το γεμάτο της σώμα της ΑΛΦΑ Weiss, είναι η αγαπημένη μου.

Στάση δεύτερη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Χιπ και μοδάτη η Κυψέλη, πόλος έλξης του νεανικού, και όχι μόνο, κοινού. Συνήθως κατευθυνόμαστε στην Κυβέλη για να απολαύσουμε καλό φαγητό, σαν μαμαδίστικο. Ξεκινάμε με την ΑΛΦΑ Weiss για να ευφρανθούμε περιμένοντας τα αφράτα κεφτεδάκια με γιαούρτι, μια τηγανιά πατάτες και μια πράσινη σαλάτα. Η φρουτώδης γεύση της Weiss είναι η τέλεια συνοδεία για παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις!

Στάση τρίτη στην πλατεία Αυδή

Αν βρεις τραπέζι στις Σευχέλλες θα είσαι τυχερός. Αν βρεις τραπέζι στις Σευχέλλες επί της πλατείας, πάρε λαχείο. Εδώ θα φέρεις τους φίλους από το εξωτερικό για να απολαύσουν καλή ελληνική κουζίνα με υπέροχες πρώτες ύλες που οι ιδιοκτήτες συλλέγουν, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα. Το μενού αλλάζει συχνά, ακολουθώντας την εποχικότητα των υλικών. Την τελευταία φορά απολαύσαμε τις παπαρδέλες με καβουρμά – σταθερή αξία. Στο ποτήρι μας για άλλη μια φορά, η ΆΛΦΑ Weiss ώστε ο μερακλίδικος αυτός μεζές να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο!

Και μια συμβουλή: Το καλοκαίρι, οι παραγγελίες δεν απαιτούν πολύπλοκη σκέψη. Μια μπύρα ΑΛΦΑ Weiss να μας δροσίζει και να απογειώνει την γευστική απόλαυση και καλή παρέα να γελάμε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών