ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Με αυτό το στραγγιστό γιαούρτι κάνουμε τα… πάντα

Ακόμη πιο πλούσιο και κρεμώδες, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό δεν θέλεις να τελειώσει. Κι είναι ένα μαγικό υλικό για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

16.01.2024
Με αυτό το στραγγιστό γιαούρτι κάνουμε τα… πάντα

Και μόνο του είναι ωραίο το γιαούρτι. Πολλές φορές το θέλουμε έτσι, ατόφιο. Αλλά και με παρέα είναι ωραιότατο. Με δύο τρεις κινήσεις μας συντροφεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ: με δημητριακά ή σε ένα smoothie με τα φρούτα που μας αρέσουν είναι τέλεια ιδέα για πρωινό ή δεκατιανό, με λίγο μέλι και καρύδια ή ένα χειροποίητο γλυκό του κουταλιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Πλούσιο σε υδατάνθρακες, φώσφορο και ασβέστιο, με ωφέλιμους μικροοργανισμούς που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού και πεπτικού συστήματος, το γιαούρτι είναι μια πολύτιμη τροφή που μας χορταίνει εύκολα, γρήγορα και υγιεινά, και που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μας.

Το γιαούρτι το χρησιμοποιούμε με ένα σωρό τρόπους στην κουζίνα. Ιδίως από τότε που δοκιμάσαμε το νέο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, το βάζουμε παντού. Πλούσιο και κρεμώδες, με απαλή, βελούδινη υφή και ντελικάτα αρώματα γάλακτος, είτε πλήρες, με 8% λιπαρά, από 100% ελληνικό φρέσκο παστεριωμένο γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιού, είτε ημιαποβουτυρωμένο, με 2% λιπαρά, μπορεί να βάλει την πινελιά του σε αμέτρητες γλυκιές και αλμυρές νοστιμιές. Παίρνουμε ένα κεσεδάκι, λίγο ελαιόλαδο και μερικά φρέσκα μυρωδικά και στο πι και φι φτιάχνουμε ένα θαυμάσιο δροσερό ντιπ για τα κεφτεδάκια ή μια κρύα σος για μια πράσινη σαλάτα, μια κοτοσαλάτα ή μια πατατοσαλάτα. Κάνουμε μια μαρινάδα για το κοτόπουλο, το χοιρινό ή το αρνί – το γιαούρτι έχει την ιδιότητα να κάνει το κρέας πιο μαλακό και πιο νόστιμο. Προσθέτουμε μια-δυο κουταλιές στον τραχανά αλλά και στα ζυμαρικά μας, αντικαθιστούμε με αυτό την κρέμα γάλακτος για πιο ανάλαφρες μπεσαμέλ. Φτιάχνουμε φλαν γιουρτιού, πανακότα, τσίζκεϊκ με γιαούρτι και πολλά ακόμη ανάλαφρα γιαουρτογλυκά και το προσθέτουμε στη ζύμη για κέικ και κουλουράκια.

Ιδέες με γιαούρτι σε 5-10 λεπτά

Smoothie με μπανάνα και πορτοκάλι

Πρωινή ώθηση για μικρούς και μεγάλους, αυτό το κρεμώδες smoothie φτιάχνεται εύκολα, με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι και στο ψυγείο. Κόβουμε μια μπανάνα σε ροδέλες, κόβουμε και μισό πορτοκάλι σε φετούλες και τα βάζουμε στο μπλέντερ με 85 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό 2%, 60 ml νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα φρούτα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσoυμε λίγο μέλι ακόμη.

Σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού

Μπορούμε να τη βάλουμε σε σάντουιτς και σε wraps, να συνοδεύσουμε με αυτήν ψητά λαχανικά ή ψητό κοτόπουλο. Σε μερικά λεπτά είναι έτοιμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 250 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια λιωμένη σκελίδα σκόρδου, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, ½ κουτ. γλυκού αλάτι και 1 κουτ. σούπας νερό. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Ντιπ με αβοκάντο και γιαούρτι

Είναι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για τη μπίρα αυτό το πράσινο πικάντικο ντιπ, που μπορούμε να το σερβίρουμε με νάτσος ή τραγανές πιτούλες. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων 150 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό και 2 καθαρισμένα ώριμα αβοκάντο, μια σκελίδα σκόρδο, 3 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, και 2-3 πιπεριές χαλαπένιο που τις έχουμε καθαρίσει από τα σπόρια, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ και ¼ κουτ. γλυκού κύμινο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.

Επιδόρπιο στο πι και φι

Όταν θέλουμε κάτι γλυκό και παράλληλα ελαφρύ, μπορούμε να σκαρώσουμε στα γρήγορα μια σοκολατένια μους γιαουρτιού. Λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα (52 %), σε μπεν μαρί ανακατεύοντας καλά τη σοκολάτα με μια σπάτουλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε ένα μπολ 300 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό 2 %  και 200 γρ. γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα, 2 κουτ. σούπας μέλι και 1 κουτ. σούπας απόσταγμα βανίλιας, χτυπώντας ελαφρά μετά από κάθε προσθήκη. Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκια ή ποτηράκια, την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο και πριν τη σερβίρουμε τη γαρνίρουμε με μύρτιλα ή σμέουρα.

Κι αν θέλουμε γιαούρτι χωρίς λακτόζη;

Για όποιον έχει δυσανεξία στη λακτόζη, το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 4% χωρίς λακτόζη είναι η ιδανική επιλογή. Έχει μοναδική βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση που δεν υστερεί σε τίποτα από το αγαπημένο μας στραγγιστό γιαούρτι.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα

Εύκολα το εντάσσει κανείς στη διατροφή του. Μικρός και μεγάλος. Ό,τι πιο αγνό και θρεπτικό, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, αυτό το γιαούρτι, με λίγα ή περισσότερα λιπαρά, μόνο του ή με παρέα, είναι εκεί από το πρωί που θα ξυπνήσουμε μέχρι την ώρα που θα πάμε για ύπνο. Και το πιο ωραίο από όλα είναι ότι το απολαμβάνουμε κάθε φορά. Με λίγη φαντασία μπορεί να γίνει πραγματικά… τα πάντα.

Τα Γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 8% και 2% λιπαρά κυκλοφορούν σε πολυσυσκευασίες 2+1 Δώρο. Διατίθενται επίσης σε πλαστικό δοχείο του 1kg και σε πλαστικό δοχείο των 500γρ. Το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 4% χωρίς λακτόζη κυκλοφορεί σε πολυσυσκευασίες των 2 τεμαχίων (170g το καθένα).

Instagram: dodoni_greece

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών