ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Όταν το νερό δεν είναι απλά νερό, αλλά επιλογή

Το ελληνικό νερό με τα περισσότερα διεθνή βραβεία μας καλεί να δούμε ένα βασικό συστατικό της καθημερινότητάς μας με πιο διεισδυτική ματιά.

23.05.2022
Όταν το νερό δεν είναι απλά νερό, αλλά επιλογή

Ένα ποτήρι νερό μπορεί να διαφέρει πολύ από ένα άλλο. Έχει άλλο χαρακτήρα. Άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, άλλο γευστικό προφίλ. Αξίζει λοιπόν να κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά αυτό το βασικό συστατικό της καθημερινότητας που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ποιότητα ζωής του, ξεκινώντας από το ποτήρι και φτάνοντας μέχρι την πηγή. Έχει πολλά να ανακαλύψει. Κι ένα ελληνικό φυσικό μεταλλικό νερό έρχεται να υπογραμμίσει ακριβώς αυτό.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το οποίο έχοντας συγκεντρώσει 60 βραβεία ποιότητας και γεύσης είναι το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο, αναβλύζει από την φυσική πηγή Γκούρα, στα 1.100 μέτρα υψόμετρο στην οροσειρά των Αγράφων της Καρδίτσας, σε ένα παρθένο περιβάλλον, μακριά από κάθε είδος ανθρώπινης δραστηριότητας. Εμφιαλώνεται άμεσα, χωρίς καμία πρόσμιξη, επιβάρυνση ή διεργασία, διατηρώντας έτσι αναλλοίωτα τα φυσικά του χαρακτηριστικά. Με pH 8, που το καθιστά αλκαλικό, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, έχει σχετικά χαμηλή σκληρότητα και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ενώ περιέχει ασβέστιο και μια σύνθεση ανόργανων μεταλλικών αλάτων που του δίνουν την χαρακτηριστική γεύση που κερδίζει τις εντυπώσεις σε διεθνείς γευσιγνωσίες.

O water sommelier, ιδρυτής της Fine Waters Academy, Michael Mascha

Η επιλογή του σωστού νερού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην γαστρονομία όσο και στον χώρο του μπαρ

Η γεύση είναι, άλλωστε, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του νερού. Το νερό έχει χαρακτήρα κι άμεση σχέση με το τερουάρ, όπως συμβαίνει με το κρασί – οι εδαφοκλιματικοί παραγόντες και τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπου βρίσκονται οι φυσικές δεξαμενές του επηρεάζουν το γευστικό του προφίλ. Για αυτό ακριβώς και όλο και περισσότερα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο δίνουν βάρος στη γκάμα των νερών που προσφέρουν, θεωρώντας τα ουσιαστικό κομμάτι της γαστρονομικής εμπειρίας.

Παρουσιάζοντας το 1o Water Pairing menu στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Michael Mascha, ιδρυτή της Fine Waters Academy και συγγραφέα του πολύ κατατοπιστικού βιβλίου «Fine Waters – A Connoisseur’s Guide to the World’s Most Distinctive Bottled Waters», το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ θέλησε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι το νερό δεν παρίσταται απλά στο τραπέζι. Συμμετέχει, συνδιαμορφώνει ένα γεύμα ή δείπνο, αναδεικνύοντας τις γευστικές και αρωματικές αποχρώσεις και τις ιδιαιτερότητες των πιάτων.

O Iταλός σεφ Luca Piscazzi επιμελήθηκε τα πιάτα του water pairing menu

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ, still και ανθρακούχο, συνόδευσε διαφορετικές σπεσιαλιτέ

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος water sommelier, ο οποίος υπήρξε πλοηγός στο πάντρεμα νερού και φαγητού που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στο εστιατόριο Pelagos του Four Seasons, με το μενού να υπογράφει ο Luca Piscazzi εξηγεί ότι ο χαρακτηρισμός «Fine water», αφορά σε ένα προϊόν φυσικό, μη επεξεργασμένο. Και συμπληρώνει ότι «η σχετικά χαμηλή σκληρότητα και το γεγονός ότι διακρίνεται για το pH του με τιμή 8, προσδίδουν στο νερό ΘΕΟΝΗ έναν ελαφρύ, απαλό και ισορροπημένο χαρακτήρα, ιδανικό για να συνοδεύει το γεύμα ή το κρασί». Όσο για το ίδιο το ελληνικό premium water brand, με ανάλογες κινήσεις καλλιεργεί βήμα-βήμα μια νέα σχέση του καταναλωτή με το νερό. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, έχει αναλάβει την υποστήριξη της ανάδειξης του 1ου Έλληνα Water Sommelier, Γιάννη Κοροβέση, ο οποίος πρόκειται να πιστοποιηθεί από τη Fine Waters Academy.

 

www.theoniwater.gr

Instagram: @theoninaturalmineralwater

Facebook: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ

#TheoniWater #DrinkNatureWise #TheoniWaterSommelier

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών