ΑΓΟΡΑ PROMOTED

PESTO BARILLA: Η σούπερ αρωματική σάλτσα που όλοι αγαπούν

Ένα αχνιστό πιάτο σπαγγέτι με πέστο βασιλικού περιέχει την πυκνή νοστιμιά της Ιταλίας

11.10.2023
PESTO BARILLA: Η σούπερ αρωματική σάλτσα που όλοι αγαπούν

Σε έναν καταπράσινο λόφο από σπαγγέτι που μοσχοβολάνε βασιλικό και παρμεζάνα, συμπυκνώνεται όλη η ουσία της Ιταλίας. Μάτσα ολόκληρα μυρωδάτου βασιλικού χωράνε σε αυτά τα μικρά βαζάκια με τη λαμπερόχρωμη Pesto Barilla. Αλλά και χούφτες από φρεσκοτριμμένη Parmigiano Reggiano Π.Ο.Π. στριμώχνονται μαζί με τον βασιλικό, και δουλεμένα με μια ντελικάτη τεχνική ώστε να διατηρείται η φινέτσα και η αναλλοίωτη ένταση στο χρώμα, η σάλτσα αποκτά αυτή την επίμονη γεύση και το αξέχαστο άρωμά της.

Ο βασιλικότερος των βασιλικών

Για να είναι ενισχυμένο το μοσχοβολιστό πέστο της, η Barilla το ποτίζει με τους τόνους νοστιμιάς από την Parmigiano Reggiano ΠΟΠ. Χρησιμοποιώντας αδιαπραγμάτευτα μόνο την αφρόκρεμα των υλικών, ποντάρει πρώτα και πάνω από όλα στην ιδιαίτερη ποικιλία του βασιλικού Genovese, την καρδιά δηλαδή του κρεμώδους πέστο της, τον οποίο τον εξασφαλίζει από αειφόρες καλλιέργειες, έτσι ώστε να προστατεύεται η βιοποικιλότητα και να ενδυναμώνεται η αγροτική κοινότητα. Με στόχο τη νοστιμιά, αλλά και με απόλυτη συνείδηση, φροντίζει να διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων της διατηρώντας στενές συνεργασίες με τους αγρότες που καλλιεργούν τον βασιλικό.

Carta del Basilico Barilla: η μυρωδάτη ιστορία ενός ταξιδιού προς τη βιωσιμότητα

Περισσότεροι από 7.000 τόνοι ιταλικού βασιλικού υποδέχονται ετησίως στο εργοστάσιο παραγωγής της Barilla, έτοιμοι να ενωθούν σε μια κρεμώδη και απαλή σάλτσα πέστο μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά της Pesto Barilla. Κάθε ένα από τα φρέσκα και τρυφερά φύλλα βασιλικού που χρησιμοποιούν στην Pesto Barilla είναι 100% ιταλικό και διαλεχτό, και προέρχεται κυρίως από προμηθευτές που βρίσκονται κοντά στα εργοστάσιά τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος μεταξύ της συγκομιδής και της επεξεργασίας, αλλά και να εξασφαλιστεί ότι η πρώτη ύλη διανύει τα λιγότερα δυνατόν τροφοχιλιόμετρα, επιβαρύνοντας στο ελάχιστο το περιβάλλον, μέχρι να μπει στο βαζάκι που θα σφραγιστεί ερμητικά μέχρι να το ξεσφραγίσουμε εμείς και να ξεχυθεί το σπάταλο άρωμά του. Μια σύντομη, βιώσιμη διαδρομή που κερδίζει όχι μόνο σε οικολογικό επίπεδο αλλά και σε απύθμενη νοστιμιά.

Ένας είναι ο τρόπος: η metodo delicato

Για να ετοιμαστεί αυτή η αφράτη και κρεμώδης πέστο, οι ειδικοί στην Barilla έχουν επενδύσει στην πρωτοποριακή τεχνική metodo delicato, που αφορά στην προσεκτική παρασκευή του Pesto της Barilla, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να έχει πάντα την πιο ντελικάτη γεύση. Τα υλικά της αναμιγνύονται μέχρι να αποκτήσουν μια φίνα, κρεμώδη υφή σε σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες, σε ψυχρό περιβάλλον, κι έτσι διατηρούν μια άψογη κατάσταση. Στο εργοστάσιό τους στο Rubbiano αγοράζουν ολόκληρα κεφάλια Parmigiano Reggiano ΠΟΠ, και το τρίβουν λίγα λεπτά πριν το προσθέσουν στην Pesto alla Genovese. Έτσι το τυρί είναι πάντα φρεσκοτριμμένο, της ώρας, και διατηρεί το δυνατό και χαρακτηριστικό του άρωμα.

Έτοιμο μέχρι να πεις πέστο

Πολύ σημαντικό είναι κατά την προετοιμασία, τα συστατικά να επεξεργάζονται γρήγορα και χωρίς να ταλαιπωρούνται, έτσι ώστε να παραμένουν σφριγηλά και φρέσκα. Από τη στιγμή που αρχίζουν να ετοιμάζονται, μέχρι τη στιγμή που η σάλτσα μπαίνει στο βαζάκι, χρειάζονται λιγότερο από τρεις ώρες! Η απλή θερμική επεξεργασία που ακολουθεί, διαρκεί για τον λιγότερο δυνατόν χρόνο, και εγγυάται 100% ασφαλή συντήρηση και ποιότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια ζωής της σάλτσας στα ράφια. Το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό, καταπράσινο πέστο, που διατηρεί ζωντανό το λαμπερό χρώμα, το σπαρταριστό άρωμα του ποιοτικού βασιλικού και την περίπλοκη γεύση της ώριμης παρμεζάνας.

Λαχταριστή μακαρονάδα εξπρές, με λεπτεπίλεπτη και φυσικά ντελικάτη γεύση

Τι άλλο χρειάζεται για ένα λαχταριστό πιάτο μακαρόνια, εκτός από ένα βάζο Pesto Barilla; Στην πραγματικότητα το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα βαθύ πιάτο, τα αλ ντέντε βρασμένα σπαγγέτι και τίποτα περισσότερο. Αν όμως έχουμε στη διάθεσή μας ένα ακόμα λεπτό, τότε μπορούμε να καβουρντίσουμε μια χούφτα κουκουνάρια και να τα πασπαλίσουμε επάνω από τη μακαρονάδα για επιπλέον γεύση και τραγανή υφή. Αν έχουμε δύο ακόμα λεπτά μπορούμε να ψιλοκόψουμε και να τη γαρνίρουμε με μερικά φρέσκα ντοματίνια για έξτρα χρώμα. Αν έχουμε τρία λεπτά μπορούμε να φρυγανίσουμε ψίχουλα ψωμιού μαζί με τριμμένη παρμεζάνα και να καρυκεύσουμε τη μακαρονάδα μας για έξτρα απολαυστική υφή και λίγη ακόμα νοστιμιά. Κι αν πάλι έχουμε ακόμα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, βράζουμε ελάχιστα ένα φαρδύ ζυμαρικό, όπως ταλιατέλες ή mafaldine, τα στραγγίζουμε και τα αναμιγνύουμε με σάλτσα Napoletana Barilla, τα βάζουμε σε ένα ταψί και από πάνω σπάμε με τα χέρια δύο μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα. Φουρνίζουμε μέχρι να λιώσει και να γκρατιναριστεί η μοτσαρέλα, βγάζουμε από τον φούρνο και με ένα κουτάλι τοποθετούμε σε διάφορα σημεία του ταψιού σάλτσα Pesto Barilla. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ, αφρώδες κρασί.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT