ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Ποια ελληνική εταιρεία είναι συνυφασμένη με την αγνή ζωή στο χωριό;

Με αφορμή την επέτειο 60 χρόνων ζωής της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ, ευκαιρία να θυμηθούμε τι κάνει το παράδειγμά της τόσο ξεχωριστό.

27.08.2023| Updated: 25.08.2023
Ποια ελληνική εταιρεία είναι συνυφασμένη με την αγνή ζωή στο χωριό;

Τα τελευταία χρόνια, η επιστροφή στο χωριό και στις «χωριάτικες» γεύσεις έχει γίνει το νούμερο ένα εργαλείο στα χέρια του μάρκετινγκ και πολλές καμπάνιες χτίζονται πάνω σε αυτή τη στρατηγική σύνδεση ενός brand με την «ιδέα» του χωριού. Αυτή η ιδέα συνδέεται με κάτι το αγνό και ανέμελο, με μια αθωότητα περασμένη. Όμως, υπάρχει τουλάχιστον μία εταιρεία όπου αυτή η σύνδεση ισχύει πράγματι και είναι ισχυρή και εδραιωμένη, η ΔΩΔΩΝΗ. Μια μεγάλη πλέον εταιρεία που ξεκίνησε το 1963 σε μία από τις πιο πληγωμένες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, την Ήπειρο η οποία εκείνα τα χρόνια ήταν ακόμα αποδεκατισμένη από τη μετανάστευση του πληθυσμού και την έλλειψη εργασίας.

Εκεί, στα Ιωάννινα ήταν και παραμένει η έδρα της ΔΩΔΩΝΗ η οποία φέτος γιορτάζει αισίως 60 χρόνια λειτουργίας, έχοντας αφήσει ένα τεράστιο θετικό αποτύπωμα σε όλη την περιοχή και στηρίζοντας έμπρακτα και συνεχόμενα την ελληνική αγροτική πρωτογενή παραγωγή. Παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά, τυροκομικά προϊόντα και φυτικά προϊόντα. Για τα γαλακτοκομικά, χρησιμοποιεί 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο χιλιάδων Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου.

Σε αυτά τα εξήντα χρόνια, η εταιρεία έχει ανοδική πορεία. Είναι την τελευταία δεκαετία, όμως, που με σταθερά βήματα κατάφερε να μετατραπεί σε ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία, με διεθνή προσανατολισμό. Σήμερα, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες, ενώ παράγει περισσότερα από 100 προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα. Ανάμεσά τους είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα ελληνικά προϊόντα όπως η Φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ, το στραγγιστό γιαούρτι, τα μοναδικά σε γεύση παραδοσιακά σκληρά τυριά και η Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. που παράχθηκε για πρώτη φορά στη ΔΩΔΩΝΗ, τα οποία δεν λείπουν από το τραπέζι των Ελλήνων.

Παρότι όμως είναι συνυφασμένη με την παράδοση και την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, η ΔΩΔΩΝΗ επιδεικνύει άριστα αντανακλαστικά ανταποκρινόμενη στις νέες διατροφικές τάσεις που αναδύονται και λανσάροντας νέα καινοτόμα προϊόντα που απαντούν στις καινούργιες ανάγκες. Τέτοια, είναι για παράδειγμα τα φυτικά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ Plant’d που λάνσαρε πρόσφατα, αλλά και το αλειφόμενο τυροκομικό προϊόν ΔΩΔΩΝΗ Spread.

Η ΔΩΔΩΝΗ σε αριθμούς

  • 500 εργαζόμενοι
  • Συνεργάζεται με χιλιάδες Έλληνες παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και ανά την επικράτεια
  • Επεξεργάζεται άνω των 78.000 τόνων γάλακτος
  • Παράγει περισσότερους από 100 κωδικούς γαλακτοκομικών, τυροκομικών, φυτικών προϊόντων αλλά και αλμυρών σνακ
  • Εξάγει σε περισσότερες από 50 χώρες και στις 5 ηπείρους. Οι εξαγωγές αντιστοιχούν στο 37% του συνολικού τζίρου.

Μια υπεύθυνη εταιρεία

Παράλληλα, η ΔΩΔΩΝΗ έχει δεσμευθεί να ακολουθεί υπεύθυνες πρακτικές παραγωγής και έχει στρατευθεί στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας. Πλέον των άλλων σημαντικών δράσεων της, υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια ενέργειες εθελοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Έως και σήμερα έχει διαθέσει δωρεάν περισσότερες από 15 εκατομμύρια μερίδες προϊόντων σε συνανθρώπους μας που τις είχαν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και φορείς αυτών, όπως γηροκομεία, ορφανοτροφεία και άλλους φορείς. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί ετησίως αναδεικνύει τον πολιτισμό και στηρίζει την παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία και την κοινωνία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT