ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Πώς μαγειρεύω σπίτι μου φαγητά εστιατορίου

Φαγητά που συνήθως τρώμε σε εστιατόρια, τώρα με τον νέο φούρνο της AEG μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα απολαύσουμε στο σπίτι μας.

09.11.2021
Πώς μαγειρεύω σπίτι μου φαγητά εστιατορίου

Είναι άραγε εφικτό να φτιάξεις φαγητά εστιατορίου στο σπίτι σου, αναρωτιόμασταν με τους φίλους μου τις προάλλες που βγήκαμε για φαγητό. Είχαμε πάει σε ένα εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα στην πόλη, στο οποίο σερβίρουν καταπληκτικά πιάτα υψηλής γαστρονομίας και μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Οι υφές, οι συνδυασμοί γεύσεων, τα υλικά τα χρώματα στα πιάτα ήταν όλα υπέροχα και οι περισσότεροι από τους φίλους ισχυρίζονταν ότι δεν γίνεται να φτιάξεις κάτι τέτοιο στην κουζίνα σου. Εγώ διαφωνούσα και κάπως έτσι η παρέα με προκάλεσε να τους μαγειρέψω στο σπίτι μου κάτι αντίστοιχο. Εννοείται πως αποδέχτηκα την πρόκληση. Έφυγα από το εστιατόριο πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου γιατί οι φίλοι μου δεν ήξεραν ότι έχω ένα μυστικό όπλο στην κουζίνα μου.

Πρόσφατα αγόρασα έναν φούρνο που κάνει αυτό ακριβώς, έχει την δυνατότητα να ετοιμάσει πιάτα που απαιτούν τεχνικές εστιατορίου και το αποτέλεσμα να είναι καταπληκτικό. Ο νέος φούρνος της AEG είναι το απόλυτο όπλο για εξαιρετική μαγειρική στο σπίτι.

Αποφάσισα να φτιάξω σαλάτα από λαχανικά εποχής και φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα ντέμι γκλας. Χρησιμοποίησα τη λειτουργία steamify για να ετοιμάσω τα λαχανικά μου. Βάζοντας την επιθυμητή θερμοκρασία ο φούρνος μου μπορεί να ρυθμίσει αυτόματα τη στάθμη ατμού. Κατάφερα να φτιάξω μία σαλάτα που μπορεί να ήταν ακόμη πιο ωραία και από αυτή του εστιατορίου. Η λειτουργία SousVide με βοήθησε να ετοιμάσω το πιο γευστικό και άψογα ψημένο φιλέτο μοσχαριού.

Όση ώρα ετοίμαζα το φαγητό έπρεπε να πεταχτώ στο σούπερ μάρκετ για να πάρω χαρτοπετσέτες, που τις είχα ξεχάσει. Πήγα ήσυχη γιατί όσο ήμουν έξω μπορούσα να δω το φαγητό, που ψηνόταν με την κάμερα CookView από το κινητό μου.

Το κρέας ήταν σχεδόν έτοιμο όταν μου χτύπησαν το κουδούνι οι φίλοι μου. Τους υποδέχτηκα χαρούμενη και η βραδιά κύλησε φανταστικά. Απολαύσαμε όλοι μαζί ένα καταπληκτικό γεύμα και οι φίλοι μου με παραδέχτηκαν. «Την επόμενη Κυριακή ραντεβού πάλι στο σπίτι σου», μου είπαν και συμφώνησα!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT