ΑΓΟΡΑ

100% φυσικά αλλαντικά

Φυσικής ωρίμασης, χωρίς νιτρώδη, με μόνα συντηρητικά το αλάτι, το λίπος και τα μπαχαρικά τους, είναι τα αλλαντικά για το γιορτινό μας τραπέζι.

20.12.2018
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φυσικής ωρίμασης, χωρίς νιτρώδη, με μόνα συντηρητικά το αλάτι, το λίπος και τα μπαχαρικά τους, είναι τα αλλαντικά για το γιορτινό μας τραπέζι.

Λούζα Ρουσσουνέλου, Σύρος
Αριστοκράτισσα, πιπεράτη και μαστιχωτή, μυρωμένη απλόχερα με τα αγαπημένα μπαχάρια των Συριανών, δηλαδή μαραθόσπορο, μπαχάρι, κανέλα και γαρίφαλο. Αυτή η λούζα είναι γλυκοκρασάτη και ως εκ τούτου γιορτινή και λουσάτη. Ζητήστε την κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες. Ο μεζές του τσίπουρου. Aπό τη Νικολέτα Μακρυωνίτου

Μιράν και με τηλεφωνική παραγγελία από την οικογένεια Ρουσσουνέλου: Τ/22810-87.538


Σουτζούκια και παστουρμάδες Ατλαμάζογλου, Νέα Καρβάλη
Εκλεκτά τα αλλαντικά της οικογένειας Ατλαμάζογλου, που παρασκευάζει παραδοσιακά σουτζούκια και παστουρμάδες, στιβαρά, έντονα και με χαρακτήρα. Την παράσταση κλέβουν όμως ο χοιρινός παστουρμάς από πανσέτα και ο παστουρμάς από ψαρονέφρι με την πιο φίνα πάστα τσιμένι που έχω δοκιμάσει. Από τη Μαρία Βασιλοπούλου

Με τηλεφωνική παραγγελία από την οικογένεια Ατλαμάζογλου: Τ/2510-316.565 και στον Τσέλιγκα


Λούζα Μενάγια, Μύκονος
Στιβαρή γεύση με νησιώτικο άρωμα από θρούμπι και ρίγανη. Φίνο και εκλεκτό αλλαντικό από το κόντρα φιλέτο της μπριζόλας, στεγνώνει κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο και ωριμάζει με τη δροσιά από το κυκλαδίτικο βοριαδάκι. Πρωτοκλασάτη γεύση, κρεάτινη και ουσιαστική. Από τη Νικολέτα Μαρυωνίτου

Τηλεφωνικές παραγγελίες από το Κρεοπωλείο Μενάγιας: Τ/22890-23.383


Σαλάμι «Διά ελιάς και αέρος», Τσιανάβας, Καρδίτσα
Χοιρινό σαλάμι αέρος, με ολόκληρα πιπέρια, καρυκεύματα και μυστική πατέντα την προσθήκη των πολύτιμων πολυφαινολών του ελαιολάδου. Η τεχνική εφαρμόστηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και απέσπασε βραβείο καινοτομίας. Νόστιμο και συμπαγές, με αισθητό το ελαιόλαδο στον ουρανίσκο. Από τη Βιβή Κωνσταντινίδου

Λεβόν Τσερτσιάν, Αφοί Βασιλόπουλοι, Σμυρνιώ


Λούζα Κρητικού, Τήνος
Κόντρα φιλέτο από ελληνικό κρέας, και μάλιστα, αναλόγως διαθεσιμότητας, και από γουρουνάκια από φάρμες του νησιού. Φίνα γεύση, μαριναρισμένη σε ένα λεπτό ροζέ ημίγλυκο κρασί από το τηνιακό οινοποιείο του Χρήστου Φόνσου και καρυκευμένη με μάραθο, πιπέρι και μπαχάρι. Από τη Νικολέτα Μακρυων’ιτου

Καραμανλίδικα του Φάνη, Παντοπωλείον Μεσογειακής Διατροφής, Αλεξανδρής


Καβουρμάς Παλαίστρος, Λήμνος
Ντόπια κρεατικά καβουρδίζονται επιμελώς και σκεπάζονται με λίπος από την οικογένεια Παλαίστρου. Οι μοσχαρίσιοι, χοιρινοί, κατσικίσιοι και πρόβειοι καβουρμάδες της Λήμνου είναι μερακλίδικοι μεζέδες. Από τη Mαρία Βασιλοπούλου

Στο eshop: www.limnos-shop.gr, Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης, Root 56


Σύγλινο και λουκάνικα Οικονομάκος
Παστό χοιρινό, σύγλινο αλλά και παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι, φτιαγμένα χωρίς συντηρητικά και χωρίς γλουτένη, από την οικογενειακή αλλαντοποιία με έδρα την Καλαμάτα. Τη δουλειά της συντήρησης κάνουν στο μεν λουκάνικο το αλάτι και τα καρυκεύματα, στο δε σύγλινο η γλίνα, δηλαδή το χοιρινό λίπος. Από τη Βιβή Κωνσταντινίδου

Μιράν, Μοιρόπουλος, Μεσσηνιακή Γη


Αλλαντικά διά χειρός κρεοπωλών
Κάποιοι μερακλήδες κρεοπώλες πειραματίζονται επιτυχώς με αλλαντικά φυσικής ωρίμασης, χωρίς προσθήκη συντηρητικών και χημικών πρόσθετων, δικής τους παραγωγής και με τις πρώτες ύλες των καταστημάτων τους. Βρήκαμε παστουρμά, λουκάνικα, σαλάμι αέρος, αλλά και σουτζούκι από νουά Black Angus στο «Κρεοτεχνείο Γεωργιάδη», μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα από τη «Φάρμα Παρνασσού», καθώς και χωριάτικα χοιρινά λουκάνικα στο κρεοπωλείο «Ο Γιάννης».

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών