ΠΡΟΪOΝΤΑ

5 αγροκτήματα κοντά στην Αθήνα για βόλτα και ψώνια

Κάνουμε τα ψώνια μας στα κοντινά κτήματα και προμηθευόμαστε ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στην αγορά.

13.06.2017| Updated: 11.10.2021
Φωτογραφία: Το περιβόλι στη Βάρη, Βαγγέλης Ζαβός, Άκης Ορφανίδης
5 αγροκτήματα  κοντά στην Αθήνα για βόλτα και ψώνια

Κάνουμε τα ψώνια μας στα κοντινά κτήματα και προμηθευόμαστε ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στην αγορά.

Περιβολάκι

Εργαστήρι μεταποίησης, πιστοποιημένο τυροκομείο, φάρμα, ένας κηπάκος με ζαρζαβατικά και βραχόκηπος με βότανα. Στο μικρό βιολογικό αγρόκτημά της θα μας προϋπαντήσει η Δήμητρα Καρδάτου, ένθερμη βιοκαλλιεργήτρια. Εδώ, σχεδόν τα πάντα είναι ιδιοπαραγόμενα: ελαιόλαδο, ξερά φρούτα, λαχανικά, τυράκια από γάλα κατσικίσιο και αιγοπρόβειο (έκτακτο τυροζούλι), όπως και αυγά από τη μικρή ορνιθοτροφική μονάδα. Επίσης, εκλεκτά ψωμιά και αρτοσκευάσματα χωρίς ζάχαρη, ζυμαρικά και τραχανάδες που παράγει με άλευρα από σιτηρά και όσπρια ιδίας καλλιέργειας.

Περιβολάκι, Άγιος Λουκάς Μεγάρων, Τ/22960-90.053, 6948-076.493, 6974-964.498. Επισκέψιμο μετά από συνεννόηση.


Αγρόκτημα Διαμάντι

Στο πρότυπο οικολογικό αγρόκτημα Διαμάντι, βραβευμένο από τον «Γαστρονόμο», μπορούμε να ψωνίσουμε φρούτα και ζαρζαβατικά κατευθείαν από το χωράφι. Επίσης, να ξεναγηθούμε στο κτήμα με τη μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών και ζώων και στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματος με τα εποχικά καλούδια που παράγει βιολογικά η οικογένεια του Σπύρου Χρυσούλα και της Μαρίας Διαμάντη. Μην παραλείψετε να πάρετε να δοκιμάσετε το δικό τους εκλεκτό πρόβειο γιαούρτι, αλλά και φέτα, γραβιέρα και ανθότυρο.

Αγρόκτημα Διαμάντι, Θησέως 2 και Αγ. Παρασκευής, Τύμβος Μαραθώνα, Τ/22940-67.866. Επισκέψιμο Σαββατοκύριακα 09.00-18.00.


Κτήματα Αρβανίτη

Ο Θοδωρής Αρβανίτης είναι από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές, ενεργά μαχητικός, και διατηρεί, εκτός από βιολογικά κτήματα, και το μοναδικό πρότυπο Οικοσχολείο, όπου νέοι ερασιτέχνες αγρότες λαμβάνουν δωρεάν όλη την εμπειρία και τη γνώση από βιοκαλλιεργητές, γεωπόνους και καθηγητές. Έχει ενδιαφέρον να ακούσετε τον κ. Αρβανίτη να μιλάει για τη βιολογική καλλιέργεια και να σας ξεναγεί στα κτήματά του. Αφήστε για το τέλος τα ψώνια σας. Φρεσκοκομμένα κηπευτικά εποχής αλλά και κάποια φρούτα, όπως κεράσια, πεπόνια, καρπούζια, τα περισσότερα από ιδιοπαραγόμενους σπόρους.

Κτήματα Αρβανίτη, Κατηφόρι, Κιούρκα, Τ/6945-263.929. Επισκέψιμο μετά από συνεννόηση.


Οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου

Άλλη μία βιοκαλλιεργήτρια βραβευμένη από τον «Γαστρονόμο». Κηπευτικά από το εύφορο μποστάνι της, φρούτα και ειδικά οι φημισμένες φράουλές της είναι προς πώληση στο μικρό παντοπωλείο που βρίσκεται εντός του κτήματος στο Ναύπλιο. Τέτοια εποχή θα βρούμε και σαλάτες, κολοκύθια, αγκινάρες, καλαμπόκια και πατάτες, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες από φρούτα παραγωγής τους, αλλά και δικά τους ζυμαρικά που φτιάχνονται με κατσικίσιο γάλα. Στο παντοπωλείο τους υπάρχουν κι άλλα βιολογικά είδη μπακαλικής από μικρούς παραγωγούς.

Οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου, Λεωφ. Ασκληπιού, Άρια, Ναύπλιο, Τ/27520-43.093 και 6976-624.212.Το αγρόκτημα είναι επισκέψιμο κατόπιν επικοινωνίας, ενώ το παντοπωλείο είναι ανοιχτό καθημερινά 09.00-14.30 και 17.30-20.30, κλειστά Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα και Κυριακή.


Το Περιβόλι

Τοσοδούλι, όλο κι όλο 4 στρέμματα, με εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Στο εστιατόριό του «Περιβολιού» χρησιμοποιούν δικής τους παραγωγής βιολογικές πρώτες ύλες, μαγειρεμένες με συνταγές του σεφ Γιάννη Στανίτσα. Τα λίγα ζαρζαβατικά που καλλιεργούνται συνήθως αρκούν μόνο για τα μαγειρέματά τους κι από όσα περισσέψουν μπορούμε να αγοράσουμε και για το σπίτι. Λειτουργεί και deli, όπου βρίσκουμε αυγά ημέρας από τις κότες τους, μέλι απ’ τις κυψέλες τους και άλλα ελληνικά βιολογικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες: από ελαιόλαδο και φυστικοβούτυρο μέχρι ζυμαρικά, αποξηραμένα μανιτάρια και συκόμελο.

Το Περιβόλι, Κυργίων 15, Βάρη, Τ/210-89.63.000. Επισκέψιμο καθημερινά, από 14.00 μέχρι τη δύση του ήλιου, πλην Δευτέρας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT