ΠΡΟΪOΝΤΑ

Αντίο, πλαστική σακούλα

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τις πλαστικές σακούλες και να βγούμε για ψώνια με επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

12.03.2018| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αντίο, πλαστική σακούλα

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τις πλαστικές σακούλες και να βγούμε για ψώνια με επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες. Ιδανικά, επιλέγουμε ευρύχωρες, που να πλένονται εύκολα, υφασμάτινες για να αποθηκεύονται και όταν είναι άδειες να χωράνε και στην τσέπη μας. Διαλέγουμε τρία-τέσσερα διαφορετικά σχέδια, μία για κάθε κατηγορία τροφίμων (για κρέας, για ψάρια, για μπακαλική, κ.λπ.). Το στυλ και το ντιζάιν είναι θέμα γούστου.

  • Τσάντες από καμβά με σκίτσα από μεταξοτυπία με ελληνικά στοιχεία, κατασκευασμένες από τις Ελληνίδες σχεδιάστριες Ploos Design.
    Διαστάσεις 42 x 35 x 12 εκ., στα 22 €, Hellenic Culture
  • Τσάντα από χοντρό, αδιάβροχο, αυθεντικό τεντόπανο της πάλαι ποτέ Πειραϊκής Πατραϊκής, με το εμβληματικό μοτίβο.
    Διαστάσεις 45 x 55, στα 20 €, Νάκος Γκιουλής
  • Υφασμάτινη τσάντα «Ιχθυοπωλείο» από τους Έλληνες σχεδιαστές We Design.
    Διαστάσεις 52 x 56 εκ., στα 45 €, Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη

  • Τσάντα από βαμβακερό ύφασμα με χειροποίητη μεταξοτυπία, βασισμένη σε παραλλαγές από πρωτότυπα κεντήματα του Μουσείου Μπενάκη, σε προσαρμογή σχεδίου από τη Δανάη Κουρέτα.
    Διαστάσεις 45 x 35 εκ., στα 23 €, Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη
  • Διχτάκι από οικολογικό βαμβάκι, με μεγάλη ελαστικότητα (και επομένως χωρητικότητα), σε διάφορα χρώματα. Αντοχή που φτάνει τα 20 κιλά.
    Από 6,80 έως 12 €, online στο www.sapontina.gr, Στο βάθος κήπος, Νάκος Γκιουλής, Επίλεκτον
  • Πάνινη τσάντα από καμβά, με σχέδιο το κυκλαδικό ειδώλιο, με την επιμέλεια της ελληνικής εταιρείας Bend Design.
    Διαστάσεις 40 x 36 εκ., στα 15 €, Πωλητήριο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Τι αλλο θα βρούμε στην αγορά;

Πλαστικές, μεγάλου μεγέθους, με καρό μοτίβα, σχεδόν σε όλες τις λαϊκές αγορές, σε μεγάλα περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αθηνάς, σε καταστήματα με είδη σπιτιού και εποχικά είδη. Έχουν μεγάλη χωρητικότητα και αντοχή ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής.

Πλαστική, πολύ μεγάλης χωρητικότητας της ΙΚΕΑ: Οι εμβληματικές μπλε τσάντες έχουν μεγάλη χωρητικότητα, τεράστιες αντοχές και πρακτικές, διπλές λαβές.

Πλαστικές με φερμουάρ: Είναι πιο μεγάλες από αυτές των σούπερ μάρκετ και κλείνουν με φερμουάρ για ασφάλεια και προστασία.

Ισοθερμικές: Τις διαθέτουν τα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Σε αυτές μπορούμε να διατηρήσουμε κατεψυγμένα τρόφιμα για λίγη ώρα, μέχρι να γυρίσουμε σπίτι.

Υφασμάτινες: Η ποικιλία σε μεγέθη, ποιότητες και αντοχές είναι ανεξάντλητη. Πάνινες τσάντες μονόχρωμες, πολύχρωμες, εμπριμέ, σταμπωτές πωλούνται σχεδόν παντού: σε καταστήματα με είδη σπιτιού ή εποχικά είδη, μαγαζιά με είδη δώρων και γυναικεία αξεσουάρ, καταστήματα ρούχων, βιβλιοπωλεία, μαγαζιά με λευκά είδη ή είδη μπάνιου, σε μουσεία και πολιτιστικά κέντρα, κ.α.

Βινύλ: Έγιναν διάσημες όταν άρχισαν να τις πωλούν πριν από χρόνια διάσημα καταστήματα του εξωτερικού όπως το Harrod’s και τελικά αγαπήθηκαν για το πρακτικό τους μέγεθος, ιδανικό να μεταφέρουμε κυρίως το φαγητό μας στη δουλειά ή λίγα ψώνια. Τις βρίσκουμε σε καταστήματα καλλυντικών και δώρων.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών