ΠΡΟΪOΝΤΑ

Delicatessen ζαρζαβατικά Ιεράπετρας

Δύο παραγωγοί, πατέρας και υιός, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι πειραματισμών.

22.10.2013| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Delicatessen ζαρζαβατικά Ιεράπετρας

Δύο παραγωγοί, πατέρας και υιός, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι πειραματισμών.

Ο Γιώργος Καραλάκης δεν είναι νέος παραγωγός, αφού καταπιάνεται με τη βιολογική καλλιέργεια εδώ και 19 χρόνια. Νέος παραγωγός όμως είναι ο γιος του Μάνος, γεωπόνος, που τον βοηθάει πλέον στις καλλιέργειες και στους ασταμάτητους πειραματισμούς του.

Μιλάμε για πειραματισμούς, γιατί αυτοί οι βιοκαλλιεργητές έχουν στα χωράφια τους φυτεμένα δυσεύρετα ζαρζαβατικά, αρκετά εκ των οποίων δεν ανήκουν στη χλωρίδα της Κρήτης.

Ρίζα μαϊντανού και ρίζα parsnip, κατάλληλες για σούπες και πουρέδες, κόκκινη ρόκα ακόμη πιο πικάντικη και από την άγρια, κόκκινα και μοβ μελιτζανάκια, ξινήθρα, lemon grass, παπάγια θερμοκηπίου, φύλλα και ανθός καπουτσίνου – συνολικά πάνω από 100 είδη, σε μικρές όμως ποσότητες, σπαρμένα σε 15 υπαίθρια και 10 στρέμματα θερμοκηπίων λίγο έξω από την Ιεράπετρα.

«Βγάζουμε πλέον δικούς μας σπόρους και πειραματιζόμαστε καθημερινά με διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές. Το γλυκό κλίμα του νησιού μάς βοηθάει πολύ», όπως αναφέρει ο ίδιος. Με τα ζαρζαβατικά αυτά προμηθεύουν καλά εστιατόρια και ανήσυχους μάγειρες σε όλη την Ελλάδα. Πολύ σύντομα μια επιλογή από τα προϊόντα τους, αναλόγως της εποχικότητας και της ζήτησης, θα βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ Μετρό Cash and Carry, στην Πέτρου Ράλλη 75 και στην Πειραιώς 35.


Καραλάκης agro, τηλ.: 28420 28 928.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών