ΚΡΕΑΤΙΚΑ
Χοιρινό Βαβουράκη: Ο Μιχάλης Βαβουράκης εκτρέφει βιολογικώ τω τρόπω χοιρινά στα βουνά της Λαμπινής Αγίου Βασιλείου. Εξαιρετικά νόστιμο λίπος και ροζ ψαχνό. Φτιάχνει και χειροποίητα αλλαντικά, όπως και νωπά λουκάνικα. Τηλ. παραγωγού: 6944-457.364, 6979-244.223 (Βιολογικό Κρεοπωλείο Γέρακα, Nora’s Deli – μόνο τα αλλαντικά)
Κρητικά κατσίκια, πρόβατα, αρνιά και ζυγούρια: Βόσκουν σε αλμυρά κατσάβραχα και σπανίζουν στην Αθήνα. Τα έχουμε βρει στα Κρεοπωλεία Κρητικός (Αγ. Ανάργυροι) και Σπιταδάκης (Περιστέρι, με παραγγελία) και στα καταστήματα Χαλκιαδάκης.
Πετεινοί και κουνέλια Φάρμας Αλεξανδράκη: Μικρής παραγωγής ρεθυμνιώτικα πουλερικά και κουνέλια καλής εκτροφής, με μαλακό και στιλπνό κρέας. Τα κουνέλια τους είναι από τα νοστιμότερα της αγοράς. Τηλ. παραγωγού: 28310-55.280 (Θανόπουλος, Χαλκιαδάκης, Κρεοπωλείο Κεντρικόν)
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
Ξιδάτο χοιρινό λουκάνικο Κασσάκη: Μαριναρισμένο σε μπαχαρικά και ξίδι για μία-δύο ημέρες, με φυσικό έντερο, καπνισμένο έξοχα με φυσικό τρόπο. Τηλ. παραγωγού: 28910-23.314 (Χαλκιαδάκης, Νομή eshop)
Απάκι κοτόπουλο: Εναλλακτικό, καλοκαπνισμένο και ζουμερό, από κοτόπουλα που εκτρέφονται στα αγροκτήματα Κρήτης της φάρμας Μανωλιτσάκη, στο Πετροχώρι Ρεθύμνου. Σπουδαίος κρητικός μεζές. Τηλ. παραγωγού: 28310-51.309 (Θανόπουλος, Ζουριδάκης, Χαλκιαδάκης)
Καπνιστή πανσέτα φάρμα Αντωνάκη: Μοσχομυρωδάτη, φυσικά καπνισμένη, καρυκευμένη με κρητικά βότανα και θυμαρίσιο μέλι. Θέλει μόνο λίγο ζέσταμα στο τηγάνι. Τηλ. παραγωγού: 28310-21.296 (Θανόπουλος, Care Market)
Σφακιανό Σύγκλινο Πατεράκης: Μόλις το ανοίξετε, θα μυρίσετε τα αρώματα θυμαριού και φασκομηλιάς στα οποία καπνίζεται το χοιρινό κρέας. Απαραιτήτως με ρακή. Τηλ. παραγωγού: 28210-66.121 (Σκλαβενίτης, Market In)
Απάκι Λαμπάκης: Απίθανο χοιρινό καπνιστό, διακριτικά αρωματισμένο με βότανα από το ιστορικό κρεοπωλείο (από το 1890) του Λαμπάκη στο Ρέθυμνο. Τηλ. παραγωγού: 28310-91.491. Στην Αθήνα το βρίσκουμε στο Δίκταμο κ.α.
ΧΟΧΛΙΟΙ & ΑΥΓΑ
Χοχλιοί καθαρισμένοι και συσκευασμένοι «Το Δίκταμο»: Κρητικοί, ψωμωμένοι χοχλιοί, καθαρισμένοι με μηχανικό μέσο και μόνο με νερό, σε συσκευασία 1 κιλού σε διχτάκι, έτοιμοι για το τηγάνι ή την κατσαρόλα, χωρίς κόπο και πλυσίματα. (Το Δίκταμο)
Σαλιγκάρια Κρήτης – Escargot de Crete: Δεν συμπαθώ τα έτοιμα προϊόντα σε βαζάκια, αλλά αυτά τα σαλιγκάρια σε ελαιόλαδο από το Ρέθυμνο είναι πεντανόστιμα. Τηλ. παραγωγού: 6930-825.859 (Yoleni’s, Κάβα Δροσιά, Αύρα, Λεβόν Τσερτσιάν, Χοχλιδάκι)
Βιολογικά Αυγά Αγροκτήματα Κρήτης: Οι κότες απολαμβάνουν ελευθερία κινήσεων και τρέφονται μόνο με βιολογικές τροφές. Τηλ. Παραγωγού: 28310-51.309 (Μελιγαία, Βιολογικό Χωριό, επιλεγμένα ΑΒ Βασιλόπουλος)
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Γιαούρτι Μπαχρής: Bιολογικό, ορεινό από το Αμάρι. Με 6% λιπαρά, από πρόβειο γάλα της δικής του καθετοποιημένης μονάδας. Έχει δυνατό βοτανικό άρωμα και είναι «σπιτικό» στην υφή. Τηλ. παραγωγού: 6970-047.808 (Κάμπος Biomarket, Nora’s Deli)
Πρόβειο γάλα Συλλιγάρδος: Δυσεύρετο πρόβειο γάλα, μυρωμένο από ενδημικά βότανα με τα οποία τρέφονται τα ζώα. Γλυκιά, χωριάτικη γεύση. Τηλ. παραγωγού: 28410-34.113 (Χαλκιαδάκης)