ΠΡΟΪOΝΤΑ

Εδώ τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης

Tα καλύτερα προϊόντα Κρητών παραγωγών πού βρίσκουμε εκτός νησιού

07.08.2020| Updated: 06.10.2021
Εδώ τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης

ΑΛΕΥΡΑ – ΨΩΜΙ – ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ – ΠΙΤΕΣ

Παξιμάδια το Μάννα: Τα δημοφιλέστερα παξιμάδια της αγοράς, με Βραβείο Ποιότητας «Γαστρονόμου», φτιάχνονται στα Χανιά από την οικογένεια Τσατσαρωνάκη. Τηλ. παραγωγού: 28220-41.228 (Σε σούπερ μάρκετ) Ÿ

Μιγάδια: Από έναν παλιό οικογενειακό φούρνο στις Δαφνές Ηρακλείου βρίσκουμε φανταστικά παξιμάδια μιγάδια με κριθάρι και στάρι, όπως και μεστά, ουσιαστικά, 100% κρίθινα (Ο Σύντεκνος της καρδιάς σας)

Ξεροτήγανα-καλιτσούνια Ζουριδάκης: Έχουν φασαρία για να γίνουν τα καλιτσούνια και, επειδή μου αρέσουν πολύ, προτιμώ να παίρνω τα έτοιμα από τον Ζουριδάκη: τραγανά και πεντανόστιμα. Μαζί παίρνω και ξεροτήγανα τραγανά και τριζάτα. Τηλ. παραγωγού: 28920-29.190 (Καταστήματα Ζουριδάκης) Ÿ

Αμυγδαλομπουκιές Ντουρουντούς: Από τον διάσημο φούρνο των Σφακίων. Τραγανές μπουκιές αμυγδάλου, μοσχοβολάνε πορτοκάλι και γαρίφαλο. Αν δεν βρείτε του αμυγδάλου, αναζητήστε τις λοιπές γλυκές μπουκιές της γκάμας τους – πορτοκάλι, λαδιού, παξιμαδάκι βρώμης με σταφίδα και μέλι. Τηλ. Παραγωγού: 28250-91.270 (Έγγαλο, Μπαλάσκας, Τσερτσιάν)

Παξιμάδια Τσικνάκη: Κρίθινα, βιολογικά, έξοχα. Τηλ. παραγωγού: 28920-42.255 (Παραδοσιακό Μπακάλικο, Αρισμερί και μέλι) Ÿ

Επτάζυμα Λουλούδης: σταρένια με παραδοσιακό κουνενό ρεβυθιού από τον Βοριζανό ξυλόφουρνο «Ο Λουλούδης». Τηλ. παραγωγού: 6974-080.119 (E-Bloko)

Αποξηραμένο προζύμι Κρητικός Φούρνος Γεύσεις: Η εταιρεία παράγει πάμπολλα έξοχα αρτοποιήματα. Ξεχωρίζουν τα προζυμένια ψωμιά και κριτσίνια αλλά και τα αποξηραμένα (!) προζύμια από το Άγιον Όρος και το… Σαν Φρανσίσκο, που έρχονται κατευθείαν στην πόρτα σας. Τηλ. Επικοινωνίας: 2810-743.804 (Αποστολές πανελλαδικά: kritkosfournosgeuseis.gr)

Παξιμαδοφρυγανιές Σαμαριά: Νόστιμες χειροποίητες παξιμαδοφρυγανιές με σίκαλη, με χαρούπι, σταρένιες κ.ά. από τον Φαλελάκη Αντώνη, στον Κίσσαμο Χανίων (Χαλκιαδάκης, Δίκταμο κ.α.)

Παξιμαδοκουλούρα Βαρδάκη: Με γεμάτη γεύση, προζυμένια και αφράτη η κριθαροκουλούρα αυτή του Βαρδάκη, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ξεχωρίζει (Χαλκιαδάκης, Δίκταμο κ.α.)

Χαρουπάλευρο Ζουριδάκης: Ψωμί με χαρούπι, κριτσινάκια, παξιμάδια, μπάρες δημητριακών μέχρι και σοκολατάκια έχω φτιάξει με το εξαιρετικό χαρουπάλευρο που παίρνω από τον Ζουριδάκη. Τηλ. παραγωγού: 28920-29.190 (Ζουριδάκης)

Αλεύρι Μύλοι Κρήτης: Άλευρα συμβατικά, αλλά και βιολογικά από τους Μύλους Κρήτης, με 90χρονη ιστορία στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά. Καινοτόμες ετικέτες, όπως αλεύρι για φύλλο, για πίτσα, ολικής από δίκοκκο και εμπλουτισμένα άλευρα με βιταμίνες, ξαφνιάζουν ευχάριστα. Τηλ. Επικοινωνίας: 28210-81380 (Σε σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα Χαλκιαδάκης, Έγγαλον, Δίκταμο, Παραδοσιακό μπακάλικο κ.α.)


ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΠΙΤΕΣ – ΖΥΜΕΣ

Βίδες με ξηρό ανθότυρο Μαγγίρι: Με σιμιγδάλι και ξηρό ανθότυρο ζυμώνονται οι βίδες στο εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών στον Άγιο Σύλλα Ηρακλείου. Θα ταιριάξουν πολύ με σαλτσάτα κρεατικά κατσαρόλας. Από την ίδια παραγωγό πολλά νόστιμα παραδοσιακά ζυμαρικά, όπως το δυσεύρετο κρητικό μαγγίρι. Τηλ. παραγωγού: 28150-02.494 (Χαλκιαδάκης, mycretangoods.com, elixiroflife.gr, Akros.gr, E-Bloko)

Σκιουφιχτό Melko: Ρωμαλέο ζυμαρικό με το ιδιαίτερο στριφτό σχήμα, που κρατάει στο δόντι και συμπεριφέρεται άριστα στο βράσιμο, είναι αυτό της οικογενειακής επιχείρησης Melko από το Ηράκλειο. Τηλ. παραγωγού: 28920-31.910 (Χαλκιαδάκης, Δίκταμο, Έγγαλον κ.α.) Ÿ

Ξινόχοντρος Τυροκομιό: Ο παραδοσιακός τραχανάς της Κρήτης με ξινό αιγοπρόβειο γάλα και σπασμένο στάρι (χόντρο), σε σχήμα παξιμαδιού, με στιβαρή γεύση και βουτυράτο άρωμα, από το τυροκομείο του Τζουρμπάκη στο ορεινό Ρέθυμνο. Τηλ. παραγωγού: 28320-22.360 (Χαλκιαδάκης, Έγγαλον κ.α.)

Κατεψυγμένες πίτες και πιτάκια Τα Μερακλίδικα: Μυζηθροπιτάκια, σφακιανές πίτες, σαρικοπιτάκια με ξινομυζήθρα, λεπτή κρητική χορτόπιτα, χορτοπιτάκια τηγανιού. Γεύσεις κυριολεκτικά σαν σπιτικές, από την κατάψυξη κατευθείαν στο τηγάνι. Τηλ. οικοτεχνίας: 6944-255.981 (Χαλκιαδάκης)

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT