ΑΓΟΡΑ

Ένας θησαυρός στο τραπέζι μας

Ξένη δημοσίευση

04.11.2018

Βράζουν εύκολα, είναι πεντανόστιμα, με υφή βελούδινη και με μεγάλη γαστρονομική ευελιξία. Τα όσπρια της σειράς «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη» έχουν πρωταγωνιστική θέση στο τραπέζι μας τόσο για τη νοστιμιά τους όσο και για την ανεκτίμητη θρεπτική αξία τους.

Λαχταριστές, πυκνές σούπες. Νόστιμα μαγειρευτά με πλούσιες σάλτσες. Κρουστές σαλάτες πλημμυρισμένες σε αρώματα φρέσκων μυρωδικών. Υπέροχοι πουρέδες και τραγανές κροκέτες.

Όλα με όσπρια, γιατί αυτή είναι η ελληνική εκδοχή του comfort food, του «παρηγορητικού», νόστιμου, σπιτικού, καλομαγειρεμένου φαγητού. Τι καλύτερο άλλωστε για τις κρύες μέρες από μια πλούσια φασολάδα ή μια αρωματική ρεβιθάδα;

Η σειρά «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη» φέρνει στο πιάτο μας τα καλύτερης ποιότητας όσπρια, από περιοχές της Ελλάδας φημισμένες για τα φασόλια, τα ρεβίθια και τις φακές τους. Επιλεγμένοι μικροί παραγωγοί καλλιεργούν νόστιμα και βραστερά όσπρια στα Γρεβενά, τα Φάρσαλα, τη Φλώρινα και την Καβάλα και προσφέρουν μόνο το καλύτερο για τη σειρά «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη».

Τα λεπτόφλουδα Μικρόσπερμα Ρεβίθια Γρεβενών έχουν απίθανα πλούσιο άρωμα και γλυκιά, γήινη νοστιμάδα ενώ δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα. Είναι ιδανικά όχι μόνο για τις ζεστές μας ρεβιθάδες αλλά και για θαυμάσιες ρεβιθοσαλάτες με φρέσκα μυρωδικά και φέτα, αλλά και βελούδινο χούμους τραγανά φαλάφελ.

Οι Γίγαντες Ελέφαντες Πρεσπών, καλλιεργούνται σε ένα από πιο ιδιαίτερα μικροκλίματα της Ελλάδας, ανάμεσα στις δύο Πρέσπες. Η νοστιμιά τους αναδεικνύεται σε ένα θαυμάσιο φουρνιστό πιάτο με ντομάτα και χωριάτικο λουκάνικο για να απολαύσουμε την απαλή τους γεύση και τη βελουδένια υφή τους, σκέτη απόλαυση στον ουρανίσκο. Είναι όμως ιδανικοί και για μια σπάνιας νοστιμιάς φάβα!

Για τις χειμωνιάτικες φασολάδες μας, κοκκινιστές με σέλινο και καρότο ή τις ξεχωριστές άσπρες, μαγειρεμένες σε σπιτικό ζωμό και σερβιρισμένες με λεμόνι και ελαιόλαδο, επιλέγουμε τα Φασόλια Μέτρια Καβάλας, με την έντονη νοστιμιά, χάρη στο έδαφος που καλλιεργούνται που στραγγίζει καλά και δεν συγκρατεί περιττό νερό.

Θέλετε φακόρυζο ή μια μυρωδάτη σούπα φακής με αρωματική δάφνη και κρεμμυδάκι; Η μήπως μια νόστιμη σαλάτα με φακές, χρωματιστές πιπεριές, τουρσάκια και ένα πικάντικο ντρέσινγκ με μπούκοβο; Ολα γίνονται πεντανόστιμα με Ψιλές Φακές Φαρσάλων, πλούσιες σε φώσφορο και κάλιο για να συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ο,τι και αν επιλέξουμε να ετοιμάσουμε, για το οικογενειακό, το εργένικο ή ακόμη και το πιο επίσημο τραπέζι, θα γίνει νόστιμο και λαχταριστό με όσπρια από τη σειρά “Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη”. Γιατί εδώ τα όσπρια έχουν πρωταγωνιστική θέση στο πιάτο και στη διατροφή μας.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών