ΠΡΟΪOΝΤΑ

Γεύσεις από παλιά!

Στην κεντρική Μακεδονία, στη Σωσάνδρα της Πέλλας υπάρχει ένα εργαστήριο για μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά του κουταλιού αλλά και παραδοσιακά ζυμαρικά, που φιλοδοξεί να αναβιώσει ξεχασμένες …

12.12.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Γεύσεις από παλιά!

Στην κεντρική Μακεδονία, στη Σωσάνδρα της Πέλλας υπάρχει ένα εργαστήριο για μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά του κουταλιού αλλά και παραδοσιακά ζυμαρικά, που φιλοδοξεί να αναβιώσει ξεχασμένες γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας. Η Αλεξάνδρα και ο Βασίλης Ζέρζης από το 2011, παρασκευάζουν τραχανά, κορκοτό, μακαρίνα καθώς και τα χαρακτηριστικά της ποντιακής κουζίνας φύλλα περέκ. Τα λεπτά αυτά φύλλα, τα ανοίγουν με το χέρι και τα προψήνουν σε τζάκια. Θα βρείτε επίσης αλεύρι ολικής άλεσης 100% αλεσμένο σε νερόμυλο. Οσο για τις μαρμελάδες, τις κομπόστες και τα γλυκά του κουταλιού, έχουν γεύση σπιτική και αγνά υλικά. Εμπλουτίζουν βέβαια και κάποιες από τις συνταγές τους με νέες και φρέσκιες ιδέες όπως η προσθήκη λουίζας στη μαρμελάδα δαμάσκηνο, το καπνιστό μπούκοβο στη μαρμελάδα εσπεριδοειδών και το τζίντζερ στη μαρμελάδα μήλου, από τις νοστιμότερες μαρμελάδες που δοκιμάσαμε.

Τα προϊόντα τα βρίσκουμε στην Αθήνα στο παντοπωλείο «Το λεμονάκι της Καλλιδρομίου», «Κανέλα & γαρύφαλο», «Αύρα», κ.α. Στη Θεσσ/νικη στο «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης», «Μελίρρυτο», «Salumeria» κ.α.

Τηλ. επικοινωνίας: 6944414105 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opospalia.eu

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών