ΑΓΟΡΑ

Γευστική υπεροχή

Να είναι το κλίμα, το χώμα, η ποικιλία; Ο,τι και να ευθύνεται, το αποτέλεσμα είναι ότι οι ελιές Χαλκιδικής είναι οι καλύτερες. Οι πράσινες είναι …

20.12.2016

Να είναι το κλίμα, το χώμα, η ποικιλία; Ο,τι και να ευθύνεται, το αποτέλεσμα είναι ότι οι ελιές Χαλκιδικής είναι οι καλύτερες. Οι πράσινες είναι αρωματικές, τραγανές και ελαφρώς πικρές, οι μαύρες χονδροελιές είναι ευμεγέθεις με κρουστή και πλούσια σάρκα.

Οι δε αλμάδες, οι χονδροελιές δηλαδή που αλατίζονται και ζυμώνονται αργά μέσα στα υγρά τους για να ξεπικρίσουν, έχουν αξεπέραστη νοστιμιά. Χωρίς κιτρικό οξύ και επιπλέον υγρά, διατηρούν τη φρεσκάδα στη σάρκα τους και τη φυσική τους γήινη γεύση με πικάντικες νότες. Εμείς δοκιμάσαμε αυτές της εταιρείας Στατήρ.

Τις βρίσκουμε συσκευασμένες στα περισσότερα παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών