ΑΓΟΡΑ

Η λακωνική κουζίνα σε 224 σελίδες

Δεν είναι καινούργιο, αλλά είμαι υπερήφανη που ανακάλυψα τη νέα, αναθεωρημένη του έκδοση. Το βιβλίο της Μαρίας Καράμπελα «Γεύσεις λακωνικής γης, από τον μέλανα ζωμό …

28.04.2017

Δεν είναι καινούργιο, αλλά είμαι υπερήφανη που ανακάλυψα τη νέα, αναθεωρημένη του έκδοση. Το βιβλίο της Μαρίας Καράμπελα «Γεύσεις λακωνικής γης, από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο» (εκδ. Πατάκη) καταγράφει τις μοναδικές συνταγές του τόπου της. Η κ. Καράμπελα επισκέφτηκε χωριά, σπιτικά, κουζίνες και συγκέντρωσε έναν θησαυρό. Μαγιά και πηγή έμπνευσης υπήρξαν οι συνταγές της γιαγιάς της. Σκοπός η διάσωση της παραδοσιακής κουζίνας των Λακώνων, μιας κουζίνας που, λόγω της κλειστής κοινωνίας, δέχτηκε ελάχιστες ξένες διατροφικές επιρροές. Οι συνταγές παρουσιάζονται ανά εποχή. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η λίστα με τα σκεύη που χρησιμοποιούσαν, τα κείμενα με τα συμπεράσματα από την καταγραφή και η… αναζήτηση του μέλανα ζωμού.


Θα το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών