ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κτήμα Κολοκυθά

Λωτοί, ένα μυθικό φρούτο από το βιολογικό κτήμα Κολοκυθά, στη Ζόχιαλη της ορεινής Κορινθίας.

27.01.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Κτήμα Κολοκυθά

Λωτοί, ένα μυθικό φρούτο από το βιολογικό κτήμα Κολοκυθά, στη Ζόχιαλη της ορεινής Κορινθίας.

 

Στη Ζόχιαλη της ορεινής Κορινθίας βρίσκεται το Κτήμα Κολοκυθά, που παράγει βιολογικούς λωτούς. Πρόκειται για φρούτα που μοιάζουν αρκετά με την ντομάτα στο σχήμα και έχουν χρώμα πορτοκαλί. Ζoυμεροί και γλυκείς,  καταναλώνονται όλο και περισσότερο, ενώ δεν υπάρχει καλό ζαχαροπλαστείο που να μην τους χρησιμοποιεί για την παρασκευή γλυκών και σιροπιών. Η Βέρα, πίσω από τον πάγκο, μου δίνει να δοκιμάσω. Είναι γλυκύτατοι, με φίνο άρωμα και τα χαρακτηριστικά πρασινωπά σποράκια. Μου εξηγεί ότι είναι τόσο γλυκείς, γιατί το φρούτο αφήνεται να ωριμάσει πάνω στο δέντρο.

Πωλούνται προς 3 ευρώ το κιλό, τιμή απολύτως λογική αν σκεφτεί κανείς ότι είναι και βιολογικοί. Καταλαβαίνω τον ‘Ομηρο που περιέγραφε τους Λωτοφάγους να ξεχνούν τα πάντα μετά από αυτήν τη γεύση. Εκτός από το φρούτο αυτό καθαυτό, μπορούμε να κάνουμε και μια εξαιρετική σάλτσα από την τρυφερή τους σάρκα, που θα αναδείξει ακόμη και ένα σκέτο παγωτό βανίλια, ενώ ταιριάζει απίστευτα με τη λευκή σοκολάτα. ∆οκιμάστε και θα με θυμηθείτε.


 Θα βρούμε τους πάγκους του Κτήματος Κολοκυθά στις βιολογικές λαϊκές Δευτέρα: Κηφισιά, Περιστέρι και Ελληνικό, Τρίτη: Νέο Ηράκλειο, Π. Ψυχικό, Τετάρτη: Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πέμπτη: Π. Φάληρο, Γέρακας, Παρασκευή: Καισαριανή, Χολαργός, Σάββατο: Ίλιον, Βούλα. Τηλ. παραγωγού: 6947-212.890

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών