«Ανάγνωσμα για περιηγητές με ανησυχίες, Έλληνες ή ξένους». Δανείζομαι την περιγραφή του ίδιου του συγγραφέα, Γιώργου Πίττα, καθώς νομίζω ότι δίνει το ξεκάθαρο στίγμα τού τι ήθελε να πετύχει με το καινούργιο βιβλίο του, το όγδοο στη σειρά. Δεινός περιηγητής και ο ίδιος, με μεγάλο ενδιαφέρον για την τροφή, έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Το «Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας» (εκδ. Γαστρονομικές Κοινότητες Ελλάδος ΑΜΚΕ, 2020) είναι το αποθησαύρισμα των εμπειριών του. Γαστρονομικά τοπόσημα της Ελλάδας, προϊόντα, ήθη και έθιμα, διάσημα τοπικά πιάτα και υλικά, όλα εδώ. Η «αλφαβήτα» της ελληνικής κουζίνας σε έναν μικρό τόμο 384 σελίδων.
Σε βιβλιοπωλεία (ενδεικτικά Πολιτεία, Public, Ιανός)