ΑΓΟΡΑ

Μαχαίρια για κρέας

Από χασαπομάχαιρα μέχρι μαχαίρια steak.

28.06.2018
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Από χασαπομάχαιρα μέχρι μαχαίρια steak

  1. Μαχαίρι του σεφ 21 εκ., απαραίτητο στην καθημερινή προετοιμασία στην κουζίνα, κατάλληλο για διάφορες κοπές κρέατος, από απλό τεμάχισμα μέχρι παρασκευή χειροποίητου κιμά. Narihira, 55 €, Coozina.gr
  2. Μαχαίρι επιτραπέζιο 10 εκ., κατάλληλο για steak, πριονωτό, ιδανικό, εκτός από μπριζόλες, και για χοντρά και στιβαρά κομμάτια κρέατος ψημένα στα κάρβουνα, στη σχάρα ή στον φούρνο. Classic Line, WMF, 20 €, Παρουσίαση
  3. Μαχαίρι γενικής χρήσης 21,5 εκ., με φαρδιά λάμα και κυρτή λεπίδα, ιδανικό, μεταξύ άλλων, για να αφαιρούμε λίπη, νεύρα και πέτσες όταν καθαρίζουμε ωμά κομμάτια κρέατος. Brabantia, 19,90 €, Cookshop
  4. Μαχαίρι φιλεταρίσματος κρέατος 23 εκ., με αυλάκια που δημιουργούν θύλακες αέρα, οι οποίοι αποτρέπουν τις λεπτές φέτες να κολλήσουν στη λάμα. Ιδανικό για καρπάτσιο, φιλέτο, σνίτσελ, κ.λπ. Classic Wusthof, 92,50 €, Maxairia.gr
  5. Μαχαίρι ξεκοκαλίσματος με λάμα 15 εκ., από δαμασκηνό ατσάλι 32 στρώσεων, κατάλληλο για την προετοιμασία και το φιλετάρισμα κρέατος με κόκαλο, όπως μπούτι αρνιού, κοτόπουλο, κ.ά. KAI Shun Classic, 155 €, Rockwell
  6. Μπαλτάς 16 εκ., κατάλληλος για κόκαλα, με βάρος 500 γρ., Sabatier, 64,50 €, Rockwell

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών