Από χασαπομάχαιρα μέχρι μαχαίρια steak.
- Μαχαίρι του σεφ 21 εκ., απαραίτητο στην καθημερινή προετοιμασία στην κουζίνα, κατάλληλο για διάφορες κοπές κρέατος, από απλό τεμάχισμα μέχρι παρασκευή χειροποίητου κιμά. Narihira, 55 €, Coozina.gr
- Μαχαίρι επιτραπέζιο 10 εκ., κατάλληλο για steak, πριονωτό, ιδανικό, εκτός από μπριζόλες, και για χοντρά και στιβαρά κομμάτια κρέατος ψημένα στα κάρβουνα, στη σχάρα ή στον φούρνο. Classic Line, WMF, 20 €, Παρουσίαση
- Μαχαίρι γενικής χρήσης 21,5 εκ., με φαρδιά λάμα και κυρτή λεπίδα, ιδανικό, μεταξύ άλλων, για να αφαιρούμε λίπη, νεύρα και πέτσες όταν καθαρίζουμε ωμά κομμάτια κρέατος. Brabantia, 19,90 €, Cookshop
- Μαχαίρι φιλεταρίσματος κρέατος 23 εκ., με αυλάκια που δημιουργούν θύλακες αέρα, οι οποίοι αποτρέπουν τις λεπτές φέτες να κολλήσουν στη λάμα. Ιδανικό για καρπάτσιο, φιλέτο, σνίτσελ, κ.λπ. Classic Wusthof, 92,50 €, Maxairia.gr
- Μαχαίρι ξεκοκαλίσματος με λάμα 15 εκ., από δαμασκηνό ατσάλι 32 στρώσεων, κατάλληλο για την προετοιμασία και το φιλετάρισμα κρέατος με κόκαλο, όπως μπούτι αρνιού, κοτόπουλο, κ.ά. KAI Shun Classic, 155 €, Rockwell
- Μπαλτάς 16 εκ., κατάλληλος για κόκαλα, με βάρος 500 γρ., Sabatier, 64,50 €, Rockwell