ΑΓΟΡΑ

Μέλια και πετιμέζια που μας άρεσαν

Η Νικολέτα Μακρυωνίτου, συντάκτρια του «γ» μας λέει τα αγαπημένα της.

10.04.2018
Φωτογραφία: Shutterstock

Ακριβοθώρητο μέλι Ψαρών. Τη λιγοστή ποσότητα που απομένει στον Μανώλη Μαυρογιώργη από το έτσι κι αλλιώς περιορισμένης παραγωγής μέλι που παράγουν οι μέλισσες που βόσκουν στους θυμαρότοπους των Ψαρών, την εξασφαλίζει αποκλειστικά το παντοπωλείο Περί Λέσβου. Έχει πιστοποιημένα πάνω από 90% περιεκτικότητα σε θυμάρι, αφού στο «πέτρινο καράβι», όπως αποκαλούν τα Ψαρά, τα θυμάρια φυτρώνουν παντού. Χορταστική, ατόφια γεύση, άριστο συνοδευτικό τυριών.
Τ/22740-61.009.
Στο κατάστημα: Περί Λέσβου

Πεύκου, ανθέων ή βελανιδιάς; Δικαίως βραβευμένα τα μέλια Olybeea, έχουν χαρακτήρα, ωραία αρώματα και καθαρές γεύσεις. Φινετσάτο το μέλι ανθέων, είναι ιδανικό για σερβίρισμα πάνω από απαλά γλυκά, πιο μεστό και γεμάτο το πεύκο, ιδανικό για τα μελομακάρονα, μυστηριώδες και σύνθετο το μέλι βελανιδιάς, που αναδεικνύεται σε ροφήματα και ταιριάζει και με πικάντικα τυριά. Τρυγιούνται στην ορεινή Ηλεία, στη βόρεια Εύβοια και στο δάσος των Κενταύρων στην Ηλεία, αντίστοιχα.
Τ/26210-33.698, e-shop wisegreece.com.
Στα καταστήματα: Συμπέθεροι, Αύρα, Έξι οκάδες κι ένα δράμι

Για λουκουμάδες και τηγανίτες. Νόστιμο και παχύ το θυμαρίσιο μέλι Κρήτης της Big In Greece, αρωματικό και με γεμάτη γεύση. Πολύ πρωτότυπη η εμπλουτισμένη εκδοχή του με μπόλικη κανέλα Κεϋλάνης. Μοσχοβολάει και είναι ταμάμ για τους λουκουμάδες και τις τηγανίτες. Δοκιμάστε το και με ένα ελληνικό τσίζκεϊκ με πρόβειο γιαούρτι και φυστίκια.
T/211-21.47.31.
Στα καταστήματα: Bigfoods.net, Menoo

Τσιριγώτικος δυναμίτης. Μεθυστικό άρωμα και γεύση που «γράφει» στον ουρανίσκο. Θυμαρίσιο βιολογικό μέλι που παράγεται στα Κύθηρα από τη μελισσοκομική οικογένεια της Σοφίας Κωστάκη. Γεμάτο και παχύ, με μακρά θυμαρίσια επίγευση. Αυτό είναι το μέλι που θα βάλω φέτος στα μελομακάρονα, γιατί θα αφήσει το αποτύπωμά του, χωρίς να σκεπάσει την υπόλοιπη γεύση.
Τ/6981-813.606.
Στα καταστήματα: Παραδοσιακό Μπακάλικο, Ελλάδος Γη

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών