ΠΡΟΪOΝΤΑ

Mια σπάνια ντελικατέτσα

Τέσσερα είδη καβουρμά από λημνιακά ζώα με οικογενειακή συνταγή φτιάχνει το εργαστήρι «Παλαίστρος».

30.12.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Mια σπάνια ντελικατέτσα

Τέσσερα είδη καβουρμά από λημνιακά ζώα με οικογενειακή συνταγή φτιάχνει το εργαστήρι «Παλαίστρος».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Ο καβουρμάς παρασκευάζεται από χοιρινό ή μοσχαρίσιο συνήθως κρέας που ξεχωρίζεται από το λίπος του, κόβεται σε μεγάλα κομμάτια, αλατίζεται, βράζεται και καβουρδίζεται στο λίπος του. Ο καβουρμάς Παλαίστρος γίνεται όχι μόνο από χοιρινό κρέας και από μοσχάρι, αλλά και από κατσίκι και πρόβατο και έχει εξαιρετική γεύση και υφή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Λίγο έξω από τη Μύρινα της Λήμνου, ο Νίκος Παλαίστρος, τεχνίτης κεραμοσκεπών, έφτιαχνε καβουρμά για την οικογένεια και τους φίλους του. Τα ζώα ήταν της οικογένειάς του και καλοζωισμένα, η συνταγή ήταν του παππού του και ο καβουρμάς του ιδιαίτερα αγαπητός. Πλέον παρασκευάζει, συσκευάζει στο σύγχρονο εργαστήριό του, πιστοποιημένο κατά ISO και HACCP, και πωλεί τον καβουρμά του , πηχτή κ.α. στο μικρό παντοπωλείο του.

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ: Σε παντοπωλεία, όπως στο Root 56 στην Αθήνα, στο Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, κ.α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τ/22540-61.117 και www.kavourmaslimnou.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΕΦ: Δοκίμασα όλα τα είδη και ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Γεύεσαι στο έπακρο το κρέας, αλατισμένο και αρωματισμένο όσο πρέπει. Ξεχωριστός και ιδιαίτερος αυτός ο καβουρμάς. Μην τον μαγειρέψετε πολλή ώρα. Λίγα λεπτά ζέσταμα φτάνουν για να φανούν όλη η γεύση και τα αρώματά του.

ΠΡΟΒΕΙΟΣ ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σπάμε 4 αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, να σπάσει ο κρόκος και να αναμειχθούν με τα άλλα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο και 100 γρ. πρόβειο καβουρμά λεπτοκομμένο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί ο καβουρμάς και να πήξει το αυγό.

*Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών