Αν ο Τσελεμεντές καθόρισε τη μαγειρική στα «αστικά» σπίτια το πρώτο ήμισυ του 20ού αιώνα, η Χρύσα Παραδείση καθόρισε την επόμενη 20ετία. Πιο απλές και γρήγορες συνταγές, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες, όπου βέβαια υπήρχε πάντα βοήθεια στο σπίτι, αλλά οι γυναίκες είχαν και άλλες δουλειές εκτός από το μαγείρεμα. Ελληνικά φαγητά καλομαγειρεμένα και κάποιες γαλλικές πινελιές.
Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική, Χρύσα Παραδείση, εκδ. Βιβλία Τερζόπουλος, σελ. 391, 30 €