ΑΓΟΡΑ

Overoll – Κρουασάν πραλίνας

Τρεις μέρες περνάνε από το πρώτο λεπτό της δημιουργίας του μέχρι και το ψήσιμο. Όπως όλα τα κρουασάν του εξειδικευμένου εργαστηρίου, έτσι κι αυτό περιέχει …

22.02.2021
Φωτογραφία: Αντωνία Καττή

Τρεις μέρες περνάνε από το πρώτο λεπτό της δημιουργίας του μέχρι και το ψήσιμο. Όπως όλα τα κρουασάν του εξειδικευμένου εργαστηρίου, έτσι κι αυτό περιέχει μαγιά αλλά και προζύμι. Συναρμολογούνται δύο διαφορετικές βουτυρένιες ζύμες, μία απλή και μία σοκολατένια, ώστε να βγει δίχρωμο, ενώ γεμίζεται με πραλίνα φουντουκιού. Και κάπως έτσι χάνει τη γαλλική φινέτσα του, αλλά γίνεται ένα πρώτης τάξεως γεύμα, που το τρως με τα χέρια και γλείφεις τα δάχτυλά σου. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το καλό τους βούτυρο ή απλώς τη ζύμη, επιλέξτε το pain au chocolat από την γκάμα τους – με τρεις ράβδους αντί για δύο που συνηθίζει η αγορά. Αν πάλι έχετε αποφασίσει να τα δώσετε όλα, ντου στην πραλίνα. 

Κόστος: 2,60 € Πραξιτέλους 27, Σύνταγμα, Τ/ 211-41.98.151

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών