Το ξανθιώτικο ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς – που έχει κατάστημα και στη Γλυφάδα– φημίζεται ιδιαίτερα για τις καριόκες του, και υπάρχει λόγος. Στο εργαστήριό του η καριόκα είναι ντίβα. Έχει δική της συνταγή και παρασκευάζεται εκ του μηδενός και όχι από κέικ και παντεσπάνια που έχουν μπαγιατέψει, όπως κάνουν άλλοι. Καλή σοκολάτα, αφράτο παντεσπάνι, μπόλικο και νόστιμο καρύδι και πολλές εργατοώρες εξασφαλίζουν ότι θα βγει όπως πρέπει, στιβαρή, με γενναία επικάλυψη και πυκνή σοκολατοκαρυδάτη γέμιση. Αν είστε φαν της καριόκας, θα σας πρότεινα το XL (ατομικό) μέγεθος των 120 γραμμαρίων, που δεν προορίζεται για κέρασμα, αλλά για ένα χορταστικό διάλειμμα μέσα στην ημέρα.
Κόστος: 2,40 € το κομμάτι, Παπανδρέου 13 και Λαζαρίδη, Γλυφάδα, Τ/210-89.80.220 και 28ης Οκτωβρίου 186, Ξάνθη, Τ/25410-22.677