ΠΡΟΪOΝΤΑ

Παπασπύρου: Το νέο πρόσωπο ενός παλιού ονόματος

Γλυκά αλλά πλέον και ψωμί και φαγητό σε πακέτο από μια οικογενειακή επιχείρηση με πολύχρονη εμπειρία.

31.10.2011| Updated: 25.06.2021
Παπασπύρου: Το νέο πρόσωπο ενός παλιού ονόματος

Γλυκά αλλά πλέον και ψωμί και φαγητό σε πακέτο από μια οικογενειακή επιχείρηση με πολύχρονη εμπειρία.

Η εταιρεία Παπασπύρου ήταν από την δεκαετία του ’50 έως εκείνη του ’70 συνώνυμη με το καλό παγωτό. Όλοι θυμούνται το περίφημο παρφέ κρέμα και σοκολάτα. Ήταν η πρώτη που εισήγαγε τα χάρτινα κυπελάκια με το ξύλινο κουταλάκι. To κυπελάκι κρέμας είχε μέσα κεράσια και αμύγδαλα. «Έπαιρνε ο πατέρας μου 100.000 οκάδες κεράσια και τα έφτιαχνε γλυκό. Για να λέγεται «κρέμα» ένα παγωτό έπρεπε να έχει 4 φρέσκους κρόκους ανά λίτρο γάλακτος. Καταλαβαίνετε για τι ποιότητα μιλάμε», θυμάται ο Κώστας Παπασπύρου. Και τα ζαχαροπλαστεία της, η Αίγλη στο Ζάππειο, το μεγάλο ζαχαροπλαστείο στο Σύνταγμα, και αυτό της Συγγρού, δίπλα στον Αγιο Σώστη, ήταν από τα καλύτερα και τα πιο «μοντέρνα» για την εποχή τους.

Το εργοστάσιό τους βρισκόταν απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, δίπλα στον τότε βασιλικό κήπο. Ο Κώστας Παπασπύρου θυμάται: «Ο βασιλιάς δεν μάς ήθελε τόσο κοντά, αλλά τότε ο πατέρας μου ήταν ισχυρότερος από τον βασιλιά και το εργοστάσιο παρέμενε». Πώς χάθηκε όλη αυτή η «αυτοκρατορία»; Και γιατί ο Παπασπύρου εξαφανίστηκε από την αγορά, εκεί στις αρχές της μεταπολίτευσης; «Για πολλούς λόγους» εξηγεί ο Κώστας Παπασπύρου. «Ένας από τους λόγους ήταν ότι η κυβέρνηση της μεταπολίτευσης θέλοντας να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, έβαλε διατίμηση στον καφέ. Έτσι ο καφές στο Σύνταγμα ή στην Αίγλη, έπρεπε να πωλείται προς 1,50 δραχμές. Δεν γινόταν να επιβιώσουμε».

«Παρ’ όλα αυτά εγώ ήμουν μαθημένος στη δουλειά. Μπορεί να γεννήθηκα με “μερσεντές και οδηγό” αλλά, όταν χρειάστηκε να ανασκουμπωθώ και να βουτήξω στα βαθιά, το έκανα. Το 1984 ξεκίνησα τη νέα εταιρεία. Έφτιαξα αυτό το εργοστάσιο και άνοιξα 3 καινούργια μαγαζιά. Στην Κηφισιά, στο Χαλάνδρι και στην Πανόρμου. Σε λίγο θα ανοίξει και το νέο μας πρατήριο εδώ στο εργοστάσιο. Το αντικείμενο της επιχείρησης έχει πλέον αλλάξει, φτιάχνουμε έτοιμα φαγητά σε πακέτο, ψωμί και τα γλυκά μας. Καθημερινά αλλάζουμε το μενού, ο δε σεφ πατισιέ μας είναι ο περίφημος Ζοζέ Ολιβιέ. Θέλουμε να είμαστε προσιτοί αλλά και ποιοτικοί ταυτόχρονα. Στο νέο μας μενού, που όπως σάς είπα είναι διαφορετικό κάθε μέρα έτσι ώστε οι πελάτες μας να είναι σίγουροι ότι δεν τρώνε “χθεσινά” φαγητά, θα βρείτε κλασικά ελληνικά πιάτα, όπως μπακαλιάρο σκορδαλιά, κεφτεδάκια, σπανακόρυζο, μοσχάρι γιουβέτσι, έθνικ πιάτα όπως το κινέζικο κοτόπουλο σατάι, και τα τσοπ σούι, και ευρωπαϊκή κουζίνα π.χ. σνίτσελ γλώσσα πανέ με σως ταρτάρ, και πατάτες ντοφινουάζ. Το βασικό μας πάντως μενού αποτελείται από την κλασική ελληνική κουζίνα. Και τα γλυκά μας φτιάχνονται όλα από εμάς. Από τις τούρτες ώς τα σοκολατάκια».


 Καταστήματα:

  • Τατοΐου 90, Κηφισιά, τηλ.: 210-80.71.240.
  • Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210-64.24.528.
  • Αγ. Παρασκευής 115, Χαλάνδρι, τηλ.: 210-68.42.278.
  • Για catering και δεξιώσεις πληροφορίες στο τηλ.: 210-24.09.235.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών