ΑΓΟΡΑ

Σουβενίρ καλοκαιρινά

Από την Κέρκυρα μέχρι τη Λακωνία επιλέγουμε αγαπημένα και νόστιμα δώρα.

16.08.2018
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

1. Ζυμαρικά από την Κέρκυρα
Καλόβραστα ζυμαρικά από στιβαρή πάστα, φτιαγμένα στην Κέρκυρα, κοντά στο χωριό Αχαράβη. Στο εργαστήρι παράγεται μια γκάμα γεύσεων με φρέσκα βότανα και λαχανικά του νησιού. Tης Νικολέτας Μακρυωνίτου
Akros.gr και στην Κέρκυρα: ενδεικτικά, στα Δήμητρα μάρκετ, Καζιάνης μάρκετ

2. Αγουρέλαιο από τη Λακωνία
Το βιολογικό αγουρέλαιο Ode1 της οικογένειας Σωτήραλη, το οποίο παράγεται από αθηνολιά που καλλιεργείται στα Βάτικα Λακωνίας και μοσχοβολάει φύλλα τομάτας, βότανα και άγουρη μπανάνα. Της Νικολέτας Μακρυωνίτου
Akros.gr, Αύρα, Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης και στη Λακωνία: ενδεικτικά, στα Γλυκόπιοτο και Εύζυμον.

3. Σόδα Νομάδα
Με κρητικό μέλι και σιτσιλιάνικα λεμόνια, η εξαιρετική σόδα Νομάδα, παρασκευάζεται από τον Μάνο και Νικόλα Σμυρλάκη από το 2013 και πίνεται παγωμένη σε κολονάτο ποτήρι, για να αναδείξει τα αρώματα της. Της Μαρίας Βασιλοπουλου
Θανόπουλος, Μπαλάσκας και στα περισσότερα ντέλι.

4 και 5 Nόστιμες μπουκιές
Καβουρμαδάκια ζυμωμένα με γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ αλλά και παξιμαδάκια χαρουπιού με προζύμι, χαρούπι από το Ηράκλειο Κρήτης είναι 2 απολαυστικά σνάκ αλλά και εξαιρετικά συνοδευτικά για τα καλοκαιρινές τσικουδιές. Της Μαρίας Βασιλοπούλου
«Η Άλφα Βήτα κοντά στην ελληνική γη» σε όλα τα ΑΒ.

6. Μαρμελάδα αρώνια
Απίθανα γλυκόξινη και ευχάριστα στυφή, ενισχυμένη με φρέσκο τζίντζερ, και παράγεται από βιολογικές αρώνιες στο πιο ψηλό βουνό της Λέσβου, στο χωριό Λεπέτυμνος, από τον Γιώργο Καριοφύλλη. Της Νικολέτας Μακρυωνίτου 
Περί Λέσβου, The Organic Shop και στη Λέσβο: ενδεικτικά, στο Αμυγδαλάκι και στη Μασκωτίτσα.

7. Θιακιώτικη 24μηνη γραβιέρα
Η καλοψημένη γραβιέρα του τυροκομείου Ithakas poem της οικογένειας Καραβία, παράγεται από ντόπιο γάλα από κάτσινα, τα κεραμιδιά πρόβατα παλαιάς ελληνικής ράτσας. Της Νικολέτας Μακρυωνίτου
Αραπιάν, Καραμανλίδικα του Φάνη, Αφοί Κανακάρη στη Σαντορίνη, και στα σούπερ μάρκετ της Ιθάκης.

8. Ταχινοπιτάκια Theorima
Απίστευτα αέρινα και τραγανά νηστίσιμα ταχινοπιτάκια με πλούσια γέμιση από ταχίνι και φουντούκια, φτιαγμένα στο Καρλόβασι της Σάμου από την καθηγήτρια φιλολογίας Αργυρώ Αναστασίου. Της Νικολέτας Μακρυωνιτου 
Akros.gr, Κάπαρη, Γεύση Ελλάδος Θησαυροί. Σάμος: Μουσείο Οίνου Σάμου και Τα γλυκά της Αργυρώς (Τ/22733-00.464)

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών