ΑΓΟΡΑ

Συριανές κάππαρες και ρύζια από τη Λαμία

Εκλεκτά προϊόντα που ξεχωρίσαμε στα ράφια των καταστημάτων.

26.06.2018
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
  1. Βιολογική κάππαρη Σύρου 
    Ο Αλέξης και η Φλώρα Ρούσσου από τη Σύρο καλλιεργούν βιολογικά 200 φυτά κυκλαδίτικης κάππαρης και 100 φυτά ιταλικής προέλευσης. Εκλεκτό προϊόν, μικρής παραγωγής. Νικολέτα Μακρυωνίτου 
    Στα καταστήματα: Nora’s Deli, Green House Bio, Τόπων Γεύσεις
  2. Ρύζια φυσικής καλλιέργειας
    Από τοπική ποικιλία του Σπερχειού, στον κάμπο της Λαμίας, παράγονται τα ρύζια φυσικής καλλιέργειας Ηλέσιον, χωρίς χρήση φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και χημικών λιπασμάτων. Δεν έχουν υποστεί απεντόμωση, γι’ αυτό και έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής. Νικολέτα Μακρυωνίτου
    Στα καταστήματα: Kampos Biomarket, Ηλίανθος, Βιολογικό Χωριό Ηλιούπολη 
  3. Λεμονάδα σπιτική
    Στο εργαστήριο Βλάχος στην Τροιζηνία με αρωματικά λεμόνια Γαλατά φτιάχνουν την τέλεια σπιτική λεμονάδα, μόνο που τη τυποποιούν κιόλας. Χωρίς συντηρητικά, διατηρείται στο ψυγείο. Μαρία Βασιλοπούλου
    Στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος
  4. Τσίπουρο Βλαδίκα
    Γνώρισα την ύπαρξη του σερραϊκού αυτού αποσταγματοποιείου από την κορωνίδα των προϊόντων του, το παλαιωμένο απόσταγμα Lord Amber. Για τώρα, το καλοκαίρι, προτείνω το βραβευμένο τους τσίπουρο με γλυκάνισο. Νικολέτα Μακρυωνίτου
    Στο κατάστημα: Καραμανλίδικα του Φάνη
  5.  Αιθέρια έλαια Organic Islands 
    Με αρωματικά βότανα που καλλιεργούνται βιολογικά στη Νάξο και στο Κιλκίς παράγονται αυτά τα πρωτότυπα αιθέρια έλαια με τη μέθοδο της ατμοαπόσταξης, 100% φυσικά, χωρίς προσμείξεις. Μία με δύο σταγόνες είναι αρκετές για άρωμα σε σάλτσες, σαλάτες, στο ελαιόλαδο και σε γλυκά. Νικολέτα Μακρυωνίτου
    Στα καταστήματα: Θανόπουλος, Root 56, Μπαλάσκας
  6. Κρίταμα – Κάππαρη – Κορφές
    Tα τρία «Κ» των Κυκλάδων στην καλύτερη εκδοχή τους από την «Kea Friendly Farm». Βιολογικά, συντηρημένα σε ακατέργαστο αλάτι και βιολογικό ξίδι. Μαρία Βασιλοπούλου
    Στα καταστήματα: Yoleni’sΤο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής
  7. Ζυμαρικά Λέσβου Theros
    Παράγονται στη Μυτιλήνη από ελληνικά σιτάρια. Εκτός από νοστιμιά, έχουν και την πολυπόθητη στιβαρή υφή και δεν διαλύονται κατά το βράσιμο. Νικολέτα Μακρυωνίτου
    Στα καταστήματα: Περί Λέσβου, Αυγοπωλείο Χατζέλη, Το Χασάπικο Σταυρινός
  8. Aμυγδαλοβούτυρο Βόλου
    Μια οικογενειακή επιχείρηση στο Σέσκλο Βόλου, η «Τhe Nutlers», παρασκευάζει από ελληνικά αμύγδαλα έξοχο βούτυρο για άλειμμα σε δύο τύπους: σκούρο από αμύγδαλα με τη φλούδα τους και λευκό από αποφλοιωμένα. Σημειώνω ότι δεν έχουν ούτε ζάχαρη ούτε συντηρητικά. Μαρία Βασιλοπούλου
    Στα κατσαστήματα: Χαλκιαδάκης, Root 56Νοra’s deli

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών