ΑΓΟΡΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά και τσουρέκια της πόλης

Πολίτικο μαστιχωτό τσουρέκι ή προζυμένιο; Αυγό σοκολατένιο ή υφασμάτινο; Οι καλύτερες επιλογές που μας προσφέρουν φέτος τα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία.

26.04.2021

Πολίτικο μαστιχωτό τσουρέκι ή προζυμένιο; Αυγό σοκολατένιο ή υφασμάτινο; Οι καλύτερες επιλογές που μας προσφέρουν φέτος τα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία.

Kora Bakery
Αυτός ο προζυμένιος επαναστάτης εκτός από τα κλασικά τσουρεκένια αρώματα, παρφουμάρεται και με ξύσμα πορτοκαλιού που του πάει πολύ. Ωριμάζει αποβραδίς και εμπλουτίζεται με προζύμι, κάτι που το καταλαβαίνεις και στη γεύση. Οι δημιουργοί του το προτείνουν κομμένο σε χοντρές φέτες βουτηγμένες σε καφέ με γάλα. Πωλείται μόνο του ή μέσα στο Πασχαλινό, χειροποίητο Καλάθι της Kora, που περιλαμβάνει επίσης σοκολάτα γάλακτος με βρώσιμα άνθη, δύο φυσικά κεριά κηρύθρας Melicera, ένα μπουκέτο λουλούδια από τους Secret Garden και μια εξάδα αυγά ελευθέρας βοσκής. Το καλάθι διατίθεται κατόπιν παραγγελίας.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855


Τρομερό Παιδί
Στρώνουν βέλγικη σοκολάτα Callebaut στο εργαστήρι τους και καλουπώνουν σοκολατένια αυγά σε τρεις γεύσεις: γάλακτος, μπίτερ και λευκή, γεμισμένα στο εσωτερικό τους με μικρά σοκολατάκια. Στο δυνατό τους κομμάτι, που είναι τα προζυμένια ζυμώματα, ετοιμάζουν και ένα κλασικό τσουρέκι. Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, Τ/210-77.77.537 


Αφοί Ασημακόπουλοι
Το κλασικό ζαχαροπλαστείο των Εξαρχείων δεν μας απογοητεύει ποτέ. Όλο το χρόνο περνάμε για το τσουρέκι του, το οποίο είναι της κλασικής σχολής ζυμωμένο με μαστοριά, έτσι που να γίνεται αφράτο, στητό, τροφαντό και υπέροχα μαστιχωτό, με άρωμα από μαχλέπι. Τώρα το Πάσχα το στολίζουν με κόκκινο αυγό και το βγάζουν επίσης και σε σχήμα κουλούρας, σαν στεφάνι του Μαγιού! Μας συγκινούν επίσης τα ρετρό σοκολατένια αυγά τους, οβάλ ή σε σχήμα ζώων, που βγαίνουν σε διάφορα σχέδια και μεγέθη από μαύρη, γάλακτος και λευκή σοκολάτα. 
Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, Τ/210-36.10.092


ΑΠLA Baked Goods – Gluten Free
Gluten free και νηστίσιμο τσουρέκι, εμπνευσμένο από τις κρητικές ρίζες της Ρένιας Παπαδάκη, της μιας εκ των ιδιοκτητών. Ένα τσουρέκι ανεβατό, που ζυμώνεται με βιολογικά άλευρα χωρίς γλουτένη, και δεν περιέχει γαλακτοκομικά και ζάχαρη, παρά μόνο μέλι. Καρυκεύεται κλασικά, με μαστίχα, μαχλέπι και κακουλέ. Μόνο με παραγγελίες, online στο apla.store ή στα 211-41.09.880 και 697-76.37.673, και παράδοση είτε με διανομή στο σπίτι σε 1 με 2 εργάσιμες, ή με παραλαβή από το εργαστήριο στην Αλαμάνας 21, Νέα Ιωνία 


Ourse Athens Με επικεφαλής τον pastry chef Σπύρο Πεδιαδιτάκη, η ομάδα του Ourse ετοιμάζει γεμιστά αυγά bitter σοκολάτας της Cacao Barry, γεμιστά με λευκή καραμελωμένη σοκολάτα, φεγιεντίνη και ανθό αλατιού. Τα βρίσκουμε σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Επίσης ζυμώνουν κλασικά τσουρέκια με βανίλια Μαδαγασκάρης και γέμιση pate tartiner με πραλίνα φουντούκι και σοκολάτα τζιαντούγια.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, Τ/212-10.67.019 


Brio
Κλασικό, πατροπαράδοτο τσουρέκι από Γάλλους μάστορες. Ζυμώνεται με μαστίχα και μαχλέπι από τους μάστερ του μπριός. Εκτός από την παραδοσιακή εκδοχή, θα βρούμε και γεμιστό με κρέμα κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας και φραμπουάζ, και άλλο ένα για τους λάτρεις της πραλίνας σοκολάτας με καπνιστό φουντούκι. Σολωμού 9, Ψυχικό, Τ/210-67.28.128


Overoll Croissanterie
Τα σοκολατένια αυγά της κρουασαντερί φτιάχνονται με βέλγικη σοκολάτα υγείας, γάλακτος και λευκή, κι είναι γαρνιρισμένα με πέταλα και λουλούδια σοκολάτας. Το τσουρέκι τους είναι φτιαγμένο με ζύμη μπριός, αρωματισμένο κλασικά, με μαστίχα, μαχλέπι και κακουλέ, και ζυμωμένο με μυρωδάτο βούτυρο αγελαδινό, Νορμανδίας. Πραξιτέλους 27, Αθήνα, Τ/211-41.98.151 


Sweet Alchemy by Stelios Parliaros 
Ο Στέλιος Παρλιάρος υπογράφει μια μεγάλη συλλογή από αυγά φτιαγμένα με σοκολάτα Valrhona γάλακτος Jivara lactee 40% και Equatoriale 55%, σε διάφορα σχέδια, μεγέθη, χρώματα και συσκευασίες. Η φετινή θεματική τους είναι σοκολατένια αυγά διακοσμημένα με ψαράκια από ζελέ. Εκτός από τα σοκολατένια, όμως, κάθε χρόνο φτιάχνουν μια απίθανη κολεξιόν από υφασμάτινα αυγά-θήκες, με διάφορα μοτίβα και ματιέρες: φέτος, την τιμητική τους έχουν τα φτερά! Αυτά μπορείτε να τα γεμίσετε με μικρά τυλιχτά σοκολατένια αυγουλάκια από εξαιρετική σοκολάτα. Τα τσουρέκια τους είναι τα κλασικά πολίτικα με μαχλέπι και μαστίχα, έχουν όμως και κολόμπες (colomba di Pasqua είναι ένα ιταλικό γλυκό πασχαλινό ψωμί) οι οποίες περιέχουν μπόλικο πορτοκάλι και σταφίδα. Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Τ/210-72.40.205 


Dimitris Economides
Πολίτικο τσουρεκί κλασικό με μυρωδάτο βούτυρο AOP Νορμανδίας, με αρώματα από μαχλέπι, μαστίχα και πορτοκάλι ετοιμάζει ο Δημήτρης Οικονομίδης στην πατισερί του στο Ψυχικό. Τα σοκολατένια αυγά του εργαστηρίου του είναι φτιαγμένα με σοκολάτα γάλακτος 46%, με προέλευση από τον Άγιο Δομίνικο, και βγαίνουν σε δύο μοτίβα επηρεασμένα από τον κυβισμό του Πικάσο.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.55.000


Δημητρίου
Στο γνωστό γαλακτοπωλείο πάμε όλο τον χρόνο για το μαστιχωτό πολίτικο τσουρέκι που ευωδιάζει μαστίχα και μαχλέπι και ζυμώνεται με εκλεκτό φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο. Στολισμένο με αμύγδαλο φιλέ είναι ένα από τα πιο πετυχημένα τσουρέκια της κλασικής σχολής που έχουμε δοκιμάσει, διά χειρός μάλιστα της σεφ Νένας Ισμυρνόγλου η οποία υπογράφει όλο το γλυκό μενού. Μαζί με το κλασικό τσουρέκι, θα βρούμε και τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και σοκολάτα, σοκολατένια αυγά με διάφορες χαριτωμένες διακοσμήσεις και φυσικά, το άφθαστο γαλακτομπούρεκο με φύλλο το οποίο μένει τραγανό και κρέμα πλούσια και βελούδινη. Δημ. Γούναρη 35, Γλυφάδα, Τ/210-96.22.049 / Λ. Πεντέλης 34-36, Χαλάνδρι, Τ/211-18.25.238 / Μεσογείων 188, Χολαργός, Τ/211-40.63.164 / Μεσογείων 387, Αγία Παρασκευή, Τ/211-18.29.581 / Ζησιμοπούλου 93, Π. Φάληρο, Τ/211-18.20.687 / Χρυσοστόμου Σμύρνης 114 & Αγ. Σοφίας, Βύρωνας, Τ/211-18.21.632 / Φιλολάου 87, Παγκράτι, Τ/211-18.21.582


Έξοχα τσουρέκια βρίσκουμε όπως πάντα και στα:
Choc O Rock Pastry Lab
, Βουτσινά 105, Χολαργός, Τ/211-01.22.512
Ο Φούρνος του Τάκη, Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι, Τ/ 210-92.30.052
Μαμά Ψωμί, Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι, Τ/210-92.27.686 
Βάρσος,Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, Τ/210-80.12.472
Rita’s, Δομοκού 40Α1, Παλαιά Κοκκινιά, Τ/210-49.12.323.
Φούρνος Λυκαβηττός, Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, Τ/210-72.11.348
Lido, Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, Τ/210-75.16.898.
Nouvelle, Λεωφ. Αμφιθέας 168, Παναγίτσα, Π. Φάληρο, Τ/210-98.33.096
Ζαχαροπλαστείο Maxim,Τσακίρογλου 23, Νέα Σμύρνη, Τ/210-93.24.603
Στα Betty’s Bakery εφέτος δεν θα βρούμε τσουρέκια, αλλά με κάθε αγορά ψωμιών, αξίας 40€ και πάνω, φροντίζουν να στείλουν ένα μπουκέτο από το Power of a Flower σε όποιον επιθυμούμε. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν το The Power of a Flower, τον  οργανισμό που δίνει ευκαιρίες ένταξης στην εργασία σε ανθρώπους με αναπηρία. Περισσότερες πληροφορίες στο bettysbakery.gr,  thepowerofaflower.gr, και 210-34.24.832.  

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών